Järvenpää

7 - 4  (1-2, 3-1, 3-1)

Suomi-sarja

Haukat liihotteli voittoon

Vieraspelaamisen tuska sai jatkoa Järvenpäässä. Haukat osoittautuivat lopulta viekkaammaksi 7-4 lukemin, erät 1-2, 3-1 ja 3-1

Alkukauden vaivaan ei vain löydy sopivaa lääkettä, vaikka hyökkäyskentät oli laitettu uuteen uskoon. JHT toki aloittaa ottelun jälleen varsin mallikkaasti, ensimmäiselle erätauolle mennään sen 1-2 johto asemassa. Avausosuman kotijoukkue kuitenkin karkaa tekemään pelin neljännellä minuutilla. Tämän jälkeen iskee JHT ja Stevie O’Connor joka kieputtaa kiekon verkkoon varsin mallikkaasti. Osumaa pohjustavat syötöillään Janne Lappalainen ja Eetu Apila. Pelin ensimmäisen ylivoima tarjoutuu JHT:lle, jonka se hyödyntääkin armotta. Maalipörssin ykkösmies Jarno Palola laukoo omalta paikaltaan, kun Emmet Powell ja Iiro Hietakangas kiekottelevat alivoimanelikon ulos tilanteesta.

Toisessa erässä hyvä ote alkaa herpaantua, kun kotijoukkue lisää tempoa ja Junkkarimiehet sortuu rikkeisiin. Haukat saa kovasti lisää puhtia ja yritystä otteisiin, kun se osuu ensin tasoittavasti ylivoimalla. Tämän perään heti 23 sekuntia kiekkoa kaivetaan kolmannen kerran Santeri Metsäsen selän takaa. Puolustuspään virheet kostautuvat ja Haukat karkaa jo kahdenmaalin johtoon. Erän lopulla JHT hyökkää sen verran väkevästi, että Haukka puolustus joutuu rikkomaan selvässä maalipaikassa. Tilanteesta tuomitun rangaistuslaukauksen naulaa sisään varmasti Jarno Palola. Todella tärkeä kavennusosuma nostaa jännitystä ratkaisevaan kolmanteen erään.

Haukkojen kolmas pikkukakkonen tarjoaa oivan tasoitus mahdollisuuden heti erän alkuun, mutta ei pompi kiekko nyt ei. Tilanne muuttuu erän puolivälin jälkeen JHT kannalta varsin tukalaksi, kun Haukat onnistuu ensin ylivoimahyökkäyksessä ja sitten ylivoimalla. Ylivoima osuma lyödään sisään korkealla mailalla niin se kirvoittaa maalivahti Metsäsen kielenkannat vielä rangaistuksen arvoisesti. Kunnon loppukiriä on täten vaikea enää viritellä, kun aika loppuu kesken, vaikka ylivoima tarjoutuukin. Ylivoima tehokolmikko kaventaakin tilannetta, Iiro Hietakangas laukoo ja Emmet Powell, Jarno Palolan toimiessa syöttäjinä. Kavennus on enää pelkkää kosmetiikkaa kuin myös Haukkojen seitsemäs tyhjään JHT maaliin.

Mirko Friman vieraspelit jatkuvat todella haastavissa merkeissä. Miten kommentoisit Järvenpään kamppailua? Peliin lähtö hyvä, voitettiin kamppailut, sitä kautta saatiin peliä kontrolliin. Oltiin työteliäitä, voitettiin irtokiekot ja ansaittiin pomput. Toiseen erään tultiin luullen, että tästä rallatellaan helppoon voittoon. Kaikki asiat missä ensimmäisessä oltiin hyviä, unohdettiin erätauolla koppiin. Jätettiin tilanteet vajaaksi, pelättiin mennä tilanteisiin, lopetettiin luistelu ja sitä kautta jäätiin ne muutamat sentit jälkeen. Eikä pelin jälkeen paljon jääpusseja tarvittu. Tekosyitä voidaan kaivella, vaikka mistä mutta fakta on, että me olemme tällä hetkellä sarjan munattomin vierasjoukkue eikä kestetä vastoinkäymisiä. Tässä kohtaa kautta jokaisen pitäisi jo ymmärtää, että pelejä ei voiteta puolivaloilla ja jos halutaan vieraissakin voittaa, jänteen on kestettävä 60 minuuttia. Silloin kun pelin sisällä tulee heikkoja hetkiä, täytyy löytyä enemmän vastuunkantajia, jotka hinaa joukkueen sen heikon hetken läpi eikä sulaa vaihtopenkille leuka rinnassa.