Porvoo

8 - 5  (3-0, 1-3, 4-2)

Suomi-sarja

Hunters hurjana!

Sunnuntai iltapäivän kamppailu Porvoossa ei paljon riemunkiljahduksia JHT leirissä aiheuttanut. Hunters rynni voittoon lopulta lukemin 8-5, erät 3-0, 1-3 ja 4-2
Kotijoukkue aloittaa räväkästi, kun se survoo kaksi maalia ensimmäiseen kolmeen minuuttiin. Ensihöyryjen laannuttua saa myös JHT juonesta kiinni, luoden tukun vaarallisia maalipaikkoja. Vaikka kiekko pyörii jo maaliviivalla nii kuparinen jää rikkomatta ensierässä. Hunters lisää vielä vierailijan tuskaa, kun se napauttaa eränlopulla ylivoimalla taukotilanteeksi jo 3-0.
Toiseen erään Junkkari miehet tulevat sisuuntuneina ja ottavat pelin hallintaan. Ottelun puolivälin jälkeen tuleekin oikein etsikko aika. Takaa-ajon aloittaa ylivoimalla Konsta Jääskeläinen, joka liukuu maalinkulmalle ja nostaa kiekon ylänurkkaan. Syöttäjinä Jani Nurkkala ja Iivari Miikkulainen. Tästä vain puolitoista minuuttia, JHT iskee jälleen. Vahvan pelin pelannut Emmet Powell nousee pakinpaikalta ja tinttaa kiekon ylähyllylle. Pakkipari Niklas Murto syöttäjän roolissa, Ville Kivimäen kanssa. Hunters puolustuksen hämmennystä lisää vielä Tatu Pulkkinen, joka hiipii oivallisesti tekopaikkaan. Osuman alustaa ykköskentän tehokaksikko Konsta Jääskeläinen, Jarno Palola. Ykköskenttä oli muutoinkin läpi viikonlopun vaarallinen luoden hyvin paikkoja. Tasoitus osuman jälkeen hyvä ote herpaantuu hetkeksi ja Hunters siirtyy jälleen johtoon.
Kolmanteen erää tiukassa kotijoukkueen 4-3 johto asemassa, jota se pystyy heti lisäämään erän toisella minuutilla. JHT usko nousee vielä, kun Iivari Miikkulainen nostaa kavennuksen aloitusvoiton päätteeksi. Syöttäjinä kunnostautuivat laiturit Jani Nurkkala ja Ville Kivimäki. Kavennus on laihalohtu, kun omanpään merkkauspeli pettää heti seuraavassa vaihdossa. Sitten vielä ennen erän puoltaväliä Hunters karkaa jo 7-4 johtoon siirretyn rangaistuksen aikana. Jarno Palola kaventaa vielä tilanteeksi 7-5 ylivoimalla, syöttäjinä Iiro Hietakangas ja Tatu Pulkkinen. Pelin loppuun ei enää saada kunnon kirivaihdetta päälle, kun JHT nipusta alkaa olla paras puhti jo pois. Hunters sen sijaan kihauttaa vielä kerran verkot tötterölle Santeri Metsäsen vartioiman maalin takana. Viikonlopun etelän kiertue oli hyvää oppia tuleviin koitoksiin. Ensi viikonloppuna pelataan jälleen koti areenalla kun vastaan asettuu aina hankala Järvenpään Haukat.
Päävalmentaja Mirko Friman kommentit Porvoon pelistä?
Ensimmäiset 3 minuuttia oltiin täysin unessa ja annettiin vastustajalle turhaan 2 maalin johto. Hitaasti päästiin peliin mukaan mutta parhaimmillaan pystyttiin kontrolloimaan peliä ja tällä kertaa oltiin myös tehokkaampia maalipaikoissa mutta liikaa niitä myös tuhlataan. Vastustajalle annettiin maalit omista karmeista virheistä. Keskittyminen ei vielä riitä 60 minuuttiin ja joukkueelta puuttuu tappajan vaistot ja kyky tunnistaa pelin hetkiä. Aina kun päästiin peliin takaisin mukaan, annettiin vastustajalle turhan helppo maali. Kovaa oppikoulua käydään ja seuraavaksi opetellaan voittamaan. Muutamien pelaajien täytyy myös alkaa heräilemään siihen että kausi on jo alkanut, nykyinen taso ei riitä.