03.04.2023 klo 18:30
Kalajoki

2 - 0  (0-0, 1-0, 1-0)

Mestis Karsinta

JHT lyö sarjan tylysti tasoihin Pirkonsuon Pyhätössä, fanaattisen upeasti läpi ottelun kannustaneen kotiyleisön edessä.

Voiton avaimet oli siis JHT ehdottoman tiukka puolustuspeli jonka viimeisenä lukkona mahtipelin maalinsuulla pelannut Elias Korpela. Ensimmäinen erä mennään vauhdikkaasti nolla nolla lukemissa. Paikkoja ja ylivoimaakin oli tarjolla yllin kyllin molemmin puolin. Havaittavissa oli pientä jännitystä ja huolimattomuutta ratkaisuhetkillä.

Toisessa erässä ajassa 30,26 Teemu Lappalainen rikkoo kuparisen ottelun voittomaaliksi jääneellä osumalla. Lappalaisen ohjaukseen syötön tarjoilevat karsintasarjan pistepörssiä johtava Tatu Pulkkinen ja Santeri Salminen. Muutoin erän aikana peli alkaa kääntyä kotijoukkueen hallintaan. Forssalaisten tuskastuminen näkyy varsin kyseenalaisina otteina jota Mestiksessa marinoituneet tuomarit seuraavat vain katseellaan.

Kolmannessa erässä Forssa jatkaa kovaa paineistamista ja JHT sitkeää puolustamista. Heti erän alkuun maalivahdin alueella seisseen Palloseuran pelaajan toivoton yritys survoa maalivahti Korpelaa kiekon kanssa maalinperukoille. Videoltakin tilannetta jostain syystä tarkistellaan yllättävän pitkään vaikka tuomaristo on viheltänyt pelin poikki ja levittänyt kätensä maalin hylkäämisen merkiksi. No tarkastelu tuottaa ainoan oikean ratkaisun ei maalia. Kaksi nolla tilanteeksi iskee Niko Himmasen poikittaissyötöstä Daniel Haverinen, joka nousee peliin mukaan Janne Pirttimäen valitettavan loukkaantumisen myötä. Toiseksi syöttäjäksi tähän tärkeään 2-0 osumaan merkitään Iiro Hietakangas. Forssa jatkaa kovaa liikettä koko erän mutta JHT kestää ja tasoittaa näin sarjan 2-2 tilanteeksi.
JHT maalissa huippu vireen löytänyt Elias Korpela torjuu nollapelin, torjunnat 13+9+6=28

Sarja jatkuu keskiviikkona Forsassa ja sitten pitkänä perjantaina sarja on katkolla Pirkonsuon Pyhätössä.