Kalajoki

4 - 5 JA  (2-1, 1-2, 1-1)

Suomi-sarja play off

Haukat iskee jatkoajalla!

JHT:n play off kevät alkaa jatkoaika tappiolla, kun Järvenpään Haukat iskee ratkaisun ajassa 69,55. Erät 2-1,1-2, 1-1 ja 0-1

JHT on vahvasti pelin päällä ottelun ensimmäisessä erässä, mutta vierailija vääntää avausosuman harmittavasta pompusta. Muita paikkoja vastustajalle ei sitten ensierään juuri annetakkaan. JHT jatkaa rummutusta ja pitää Haukka puolustusta pihdeissä. Pitkät painostukset tuottavat tulosta, kun vastustajan holtiton mailankäyttö palkittaan parilla pikkukakkosella. Tätä tilaisuutta JHT ei jätä kayttämättä, vaan laukoo ylivoimalla ensin tasoituksen ja sitten johto osuman. Ylivoima osumista vastaavat Teemu Lappalainen ja Niko Himmanen. Syöttäjinä ensimmäiseen olivat Jarno Palola ja Iiro Hietakangas. Toisen ylivoima osuman pohjustivat Jani Nurkkala ja Iiro Hietakangas.

Ottelun toinen erä tarjoaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Haukat pääsee kaunistelee tulostaulua kahdella osumalla. Ensin erän alkuun se iskee vastahyökkäyksestä tasoituksen ja sitten ylivoimalla 2-3 johto osuman. JHT ei tästä lannistu vaan jatkaa kovaa pyöritystä Haukka päädyssä. JHT saamattomuus näkyy turhina jäähyinä toisessa erässä. Haukat hitoo jälleen jäähyn arvoisesti, mutta ylivoima ei tuota vielä tulosta. Viisi sekuntia Haukka jäähyn jälkeen Arttu Venäläinen laukoo enemmän kuin ansaitun tasoituksen. Syöttäjinä osumaan Akseli Kyttälä ja Tomi Gronoff.

Kolmanteen erään ottelu etenee tasaisesti numerollisesti vaikka kenttä tapahtumia JHT hallitsee näytöstyyliin. Kolmannen erän puolivälissä Haukat kuitenkin siirtyy toistamiseen johtoon vastahyökkäyksen päätteeksi. JHT tasoitusta saadaankin sitte odottaa erän viimeiselle minuutille asti. JHT:n jo pelatessa ilman maalivahtia Niko Himmanen ohjaa Arttu Venäläisen vedon näyttävästi ohi Haukka veskarin. Toinen syöttäjä osumaan on Iiro Hietakangas. Edessä on jatkoerä.

Jatkoerässä JHT saa jälleen luotua muutamat hyvät maaliteko paikat mutta kiekko ei pompi tällä kertaa kotijoukkueelle. Haukat pääsee jälleen kääntämään nopeasti keskialueelta ylivoimahyökkayksen ja pääsee näin iskemään ottelusarjan avaus kiinnityksen itselleen. JHT maalissa Elias Korpela torjuu 31 kertaa kun virkaveli toisessä päässä joutuu pysäyttämään JHT hyökkääjien yritykset 45 kertaa.

Paljon jäi hampaankoloon tästä tappiosta. Torstaina taisto jatkuu kuitenkin Järvenpäässä. Sinne lähdetään ryöstöretkelle iskemään sarja tasoihin.