19.03.2023 klo 17:00
Kalajoki

5 - 2  (0-0, 2-2, 2-0)

Suomi-sarja play off

JHT pelasi selkä seinää vasten kolmannessa välierässä. Pelin tärkeys näkyi JHT.n otteissa ja se onnistuikin nyt palaamaan jälleen omalle tasolle. Hunters kaatui komeasti lukemin 5-2. erät 0-0, 2-2 ja 3-0.
Alku oli hieman hermostunutta pelailua jota JHT toki hallitsi. Eka erän rynnistystä heikensi hieman, JHT:lle todella heppoisesti puhalletut jäähyt. Alivoimat hoidettiin ja saatinpa jopa itsekin koittaa avausmaalin tekoa myös ylivoimalla mutta ei onnistumisia vielä.

Toinen erä avaa maalihanat kun Iiro Hietakangas lämää Eetu Onikin pitkänavauksen suoraan ylämummoon. Toiseksi syöttäjäksi osumaan merkitään, hienon pelin maalinsuulla pelannut Santeri Metsänen. Hunters iskee tasoituksen JHT puolustuksen merkkausvirheen seurauksena. Tämän jälkeen jälleen illan päätuoma ottaa jälleen roolia ja tuomitsee kotijoukkuelle peräjälkeen pari pikkukakkosta. Harjoittelu tuottaa tulosta, sanotaan. Jälkimmäisen rangaistuksen aikana Hunters hyökkääjä ohjaa viivavedon vastustamattomasti ohi Metsäsen. Erän loppuun myös JHT saa ylivoiman jota se ei jätä käyttämättä. Jarno Palola sivaltaa rannelaukauksella tasoituksen. Syöttäjinä ketjukaverit Iiro Hietakangas ja Niko Himmanen.

Kolmanteen erään siis tasalukemissa 2-2. Huntersille tarjoutuu paikka ratkaisuun , kun JHT puolustus vippaa kiekon katsomoon. Alivoimapeli on hienosti kuosissa ja näin vältytään takaisku maaleilta. Ajassa 47,50 Pyhättö räjähtää, kun Akseli Kyttälä ohjaa Niklas Murron viivalta lähettämän kiekon maaliin. Tämän jälkeen vielä Hunters pakki sortuu kampitukseen niin JHT saa oivan paikan iskeä ratkaisua. Ylivoima ei tuota tulosta, joten lopullista ratkaisua joudutaan jännittämään viimeisille minuuteille. Hunters paineistaa viimeiset minuutit ja saakin vielä oivan tasoitus mahdollisuuden maalintekijä Kyttälän huidottua itsensä jäähylle. Jäähy oli sitten taas sarjassa todella kevyesti tuomittu, kun katsoo pelikelloa ja pelin luonteen huomioon ottaen. Hunters pelaa heti upporikasta ja rutiköyhää, mikä sopii JHT.lle. Arttu Venäläinen lähettää purkukiekon aloitusvoiton jälkeen suoraan tyhjään Hunters rysään. Tilanne turvallisesti 4-2 ja kun vielä Hunters yrittää epätoivoisesti saada kavennusta niin Niko Himmanen osuu myös tyhjiin keskialueen riiston jälkeen. Syöttäjinä maaleihin Niko Himmanen ja Niklas Murto.