JHT kohti kevättä

Päävalmentaja Jesper Jalosen mietteitä tähän astisesta kaudesta ja tulevasta keväästä. 

Miten syksy ja talvi on kulunut Kalajoella?
 
"Töitä tehdessä, kotona sekä jäähallilla. Mikäs sen mukavampaa, kun pääse tekemään sitä mistä tykkää. Ja oli tietenkin kiva päästä viettämään joulunpyhiä perheen kanssa."

Millaista kehitystä joukkueessa on tapahtunut syksyn aikana?

"Peli on tietenkin kehittynyt ja pelaajat löytäneet kemioita, joka on taas on näkynyt hyvänä kiekkollisessa pelissä positiivisesti. Hieman tahmean alkukauden jälkeen meidän suorahyökkäys- ja hyökkäysalueen hyökkäyspelimme saatiin hyvälle tasolle. Siinä auttaa tietenkin myös se, että meillä on erittäin taitavia pelaajia. Pelillistä kehitystä on hieman hidastanut se, että olemme liian monessa ottelussa päässeet vähän liian helpolla. Niissä otteluissa kuitenkin, joissa pelin vaade on ollut kovempi niin olemme pystyneet pelaamaan aika kypsästi. Parannettavaa on pelin jokaisella osa-alueella, mutta olemme aikataulussa pelin kehityksemme kanssa."

Miten joulutauko ja sen jälkeinen ottelutauko on vaikuttanut harjoitteluun? 

"Joulutauko meillä venyi neljän viikon mittaiseksi koronatartuntojen takia ja nyt pelisiirrot ovat venyttäneet tuon peleistä jo kahteen kuukauteen. Olemme siinä mielessä olleet onnekkaita, että pääsemme harjoittelemaan normaalisti ja laaja rosterimme on mahdollistanut sen, että sairasteluista ja loukkaantumisista huolimatta on pystytty laadukkaasti harjoittelemaan. Pitkä pelitauko ja epätietoisuus siitä millon seuraavaksi pelataan tuo isot haasteet harjoitteluun, varsinkin henkiselle puolelle. Tätä haastetta olemme lähteneet taklaamaan kilpailemalla arjessa mahdollisimman paljon, yritetään pitää ilmapiiri ja toiminta hauskana, jotta mielekkyys säilyy."

Oletko saanut asiat haluamallasi tavalla tehty?

"Valmennan tässä sarjassa nyt neljättä vuotta ja sen olen todennut, että täytyy olla valmis tekemään kompromisseja kun ammattilaissarjasta ei ole kyse, vaikka ammattimaisesti toimintaankin. Niiltä ei olla tälläkään kaudella vältytty, valmentajan pitää pystyä sopeutumaan ja mukautumaan muuttuviin tilanteisiin. Kun tällä on pitänyt yksin valmentaa niin se on tietenkin vaikuttanut siihen millä tavalla pystyy valmentamaan ja varsinkin yksilöitä. Myös tämä koronatilanne on pistänyt suunnitelmat uusiksi, moneen kertaan."

Oletko saanut pelaajat pelisysteemin vaatimalle tasolle?

"Mitenkään erityisen vaativaa pelisysteemiä en ole ajanut sisään. Yksinkertainen on tehokasta. Pelaajilla on tietyt sovitut asiat ja raamit mistä pitävät kiinni, loppu on heidän luovuudestaan ja pelirohkeudestaan kiinni. Urheilullisuudesta ja työmäärästä ei jää pelisysteemin noudattaminen kiinni. Niinkuin aikaisemmin sanoin, parannettavaa on pelin jokaisella osa-alueella. Puolustuspeli on ehkä isoin kehityskohde, puolustuspeliimmekin vaikuttaa paljon yksittäisen ottelun vaatimustaso. Olemme esimerkiksi kovemmissa otteluissa puolustaneet paremmin, kun vaatimusto korkeampi ja peli on hieman selkeämpää."

Tärkeä pelaaja tai pelaajia, joita haluaisit nostaa esille?

"Vaikea yksittäisiä pelaajia nostaa esiin. Meillä on todella tasainen joukkue ja se on meidän vahvuus. Joku on tehnyt enemmän pisteitä ja joku taas tekee sitä niin sanottua näkymätöntä työtä, kaikki on yhtä tärkeitä. Jos pakko on joku nostaa niin sanotaan vaikka Dominik Salama, hän on ollut luotettava koko alkukauden. Harmittavasti hän nyt siirtyi ulkomaille pelaamaan mutta saimme jo loppukaudeksi hyvän korvaajan Kasperi Kotkaniemestä."

Millä eväin kohti kevään koitoksia, onko JHT valmis jo Mestikseen?

"Kyllä tässä malttamattomana odotetaan, että päästään taas pelaamaan. Kun päästään takaisin tositoimiin niin se voi viedä muutaman pelin, että saadaan juonesta kiinni. Mutta sen lupaan, että JHT on tänä keväänä iskussa kun tosipelit alkavat. Suuntana Mestis - JHT on valmis kun sen aika koittaa "

Onko vahvistuksia joukkueeseen vielä tulossa?

"Haen joukkueeseen yhtä laatupuolustajaa ja ehkä myös hyökkääjää nyt kun Milan siirtyi ulkomaille. Verkot ovat vesillä ja mielenkiintoisia nimiä on ollut esillä. Keskusteluja käydään päivittäin agenttien ja pelaajien kanssa. Toivon mukaan saadaan mahdollisimman pian nimiä paperiin."

Millaisia terveisiä koronan kurimuksesta selviämiseen?

"Tilanteelle emme mitään voi, vain sille miten siihen reagoimme ja miten sen kanssa toimimme. Pidetään toisemme mielessä mitä ikinä teemmekään. Me pyrimme tekemään valintamme niin, että meidän joukkueemme ja Kalajokiset pysyisivät terveinä. Toivon mahdollisimman monen JHT:ta seuraavan ihmisen lähtevän mukaan tukemaan seuraamme. Tarvitsemme tukesi, yhteisössämme on voimaa!"

JHT Forever ! Suuntana Mestis !
< Takaisin edelliselle sivulle

Tulevat ottelut

Ei tulevia otteluita.

Viimeisimmät ottelut

Ei menneitä otteluita viimeisen neljän viikon aikana.