Kalajoki

5 - 4  (3-1, 1-2, 1-1)

Suomi-sarja

JHT ei antanut Lekin yllättää!

Pirkonsuon Pyhätössä nähtiin jälleen varsin vauhdikas kamppailu, josta JHT korjasi lopulta täydet pisteet lukemin 5-4 erät 3-1, 1-2 ja 1-1

JHT avaa ottelun hienosti, jo tavaramerkiksi muodostunut vauhdikas alku tuottaa kolme maalia ensimmäiseen yhdeksään minuuttiin. Maalihanat avaa ajassa 3,47 Jarno Palola, joka ohjaa taidokkaasti puolustaja Emmet Powelin viivakudin sisään. Avausosumasta vain reilu minuutti, kun tähän otteluun kasattu uusi kolmosvitja iskee. Jere Vähäsalon ja Samuli Ylinivan alustuksesta Iivari Miikkulainen namuttelee tilanteeksi jo 2-0. Huippupaikkoja on tuhlata asti ennen kuin Valtteri Kyllisen LeKi maalilta vaihtoon tulittaa Niko Lång erän kolmannella osumalla. Syöttöpisteet itselleen kirjauttavat neloskentän laiturit Waltteri Salo ja Petri Priuska. LeKin sysimustaan alkuun hieman lohtua tuo avauserän kavennusosuma ajassa 13.23. Tämän jälkeen joukkue saakin hieman puhtia tekemiseen. Erän lopulla JHT on pakotettu rikkomaan jopa rangaistuslaukauksen arvoisesti LeKi rynnistystä. Tauolle selvitään kuitenkin hyvässä 3-1 johdossa.

Toiseen erään vierailijat lisäävät kierroksia, mutta Junkkarit iskee ensin ylivoimalla. Konsta Jääskeläisen oivallinen poikittaissyöttö vapauttaa Jarno Palolan laukomaan illan toisensa varsin helpon näköisesti. Tämän jälkeen ote siirtyy vierailijoille entisestään, JHT miesten alkaen odotella jo viikonloppua. LeKi ei kuitenkaan luovuta vaan vääntää erään kaksi osumaa ja nousee näin vielä tappelemaan pisteistä tosissaan. JHT hyvätkin yritykset kilpistyvät yksi toisensa jälkeen LeKin maalinsuulle vaihdettuun Olli Mustoseen.

Ratkaisevaan viimeiseen erään kutkuttavissa 4-3 lukemissa. LeKi vyöryy vastustamattomasti JHT päätyy ja tasoitusmaali roikkuu ilmassa. KooVee laina Perttu Aho sivaltaakin tasoituksen ajassa 46,35 suora hyökkäyksen päätteeksi. Tämän jälkeen mennäänkin muutama minuutti tasaisesti päästä päähän. Kunnes ajassa 51,30 Emmet Powell räjäyttää Pirkonsuon Pyhätön jälleen huuto myrskyyn. Voittomaaliksi jäävään 5-4 osumaan syöttäjiksi merkitään Stevie O Connor ja Jani Nurkkala, maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. JHT puolustus kestää lopun LeKi paineen, hienosti maalilla pelanneen Eetu Uotisen johdolla. Näin JHT nappaa tärkeän voiton sarja kakkosesta. Kova kotipelien sarja jatkuu myös ensi viikolla. Kuumaan Pirkonsuon Pyhätön perjantai iltaan vieraaksi saapuu Suomi sarjan uusi tulokas legendaarinen Savonlinnan Pallokerho.

Päävalmentaja Mirko Friman millaiset on mietteet illan kamppailusta? Melko lailla identtinen edellisen Haukat pelin kanssa, ensimmäinen 10 erittäin hyvää peliä, sitten 40 minuutin torkut ja herätään taas viimeiselle kympille pelaamaan. Luulotauti iski taas 3-0 tilanteessa mutta toisaalta nämä on hyvää oppia joukkueelle ja joukkueen luonteesta kertoo myös paljon että pohjakosketuksen jälkeen löydettiin vielä yksi vaihde lisää ja kaivettiin voitto. Onneksi Eetu Uotinen maalilla oli hereillä kun muu joukkue nukkui. Myös neloskenttä osoitti oivaa luonnetta läpi ottelun.