Kalajoki

4 - 3  (0-2, 1-1, 3-0)

Suomi-sarja

Pyry sulaa JHT:n käsittelyssä jälleen, loppulukemat 4-3 erät 0-2,1-1 ja 3-0

JHT nousee ottelun voittoon huiman kolmannenerän ansiosta. Viimeisellä sekunninilla Akseli Kyttälä taiteilee voitto osuman.

Ottelun alkuun JHT lyö hyvää painetta Pyryn maalille mutta paria tolppalaukausta lähemmäs ei hyökkäys vielä pääse. Erän vanhetessa vierailija ottaa hieman hallintaa ja sen viivelähdöt tuottavatkin maalipaikkoja. Avausmaali syntyy Pyrylle suorahyökkäyksen päätteeksi. Toisen maalin laukoo sitten Lassi Korpela, joka kisaa kovasti pistepörssin voitosta Jarno Palolan kanssa. Pyry tuulettelee erätauolle 0-2 johdossa.

Toinen erä alkaa JHT:n kannalta murheellisesti. Tasavajaalla pelatessa tilaa on ja sen hyödyntää pistenikkari Lassi Korpela, joka veivaa maalinedestä Pyrylle kolmenolla johdon. JHT ei tästä lamaannu vaan päinvastoin lisää painetta Pyry päätyyn. Pelin suunta alkaa kääntymään kotijoukkueelle. Erän lopulla Ville Kivimäki iskee tärkeän kavennus osuman. Jarno Palola vastaa syötöllään Korpelan pistetehtailulle ja toisena syöttäjänä Santeri Salminen. Erätauolla turistaan pystyykö JHT vielä nousemaan voittoon vai onko Pyryllä puolustustahtoa riittävästi.

Kolmas erä alkaa JHT ylivoimalla ja tätä mahdollisuutta se ei jätä käyttämättä. Niko Himmanen nostaa riparit sisään maalinedestä. Syöttäjinä Stevie O Connor ja Tatu Pulkkinen. Pyryn paketti alkaa natista liitoksistaan kavennus osuman jälkeen. Viisikko peli katoaa ja kärkimiehet jälleen Korpelan johdolla keskittyy kaikkeen muuhun kuin pelaamiseen. Tämähän sopii jälleen JHT:lle kuin nenä päähän. Kolmas maali syntyy kun tähtimiehet Korpelan johdolla keskittyy hakkaamaan poikittaistamailaa JHT puolustajien selkään ja mussuttamaan tuomarille. Janne Lappalainen huudattaa Pyhätön kauden ennätys yleisöä. Viuhuva kuti ylämummoon ja tilanne 3-3. Syöttäjinä Teemu Lappalainen ja pörssikärkeä kynsin hampain puolustava Jarno Palola. JHT hakee vimmatusti voitto osumaa, kun Pyry tyytyy vain heittelemään pitkääkiekkoa. Ratkaisua saadaan kuitenkin odottaa pelin viimeiselle sekunnille saakka, ei kuitenkaan jalkapallosta tutulle tuomarin antamalle lisäajalle. Pelin loppuhetkillä JHT paineen alla Pyry pakin purkukiekon katkaisee oivallisesti Tatu Pulkkinen. Putu näkee maalinedessä vapaana olevan Akseli Kyttälän, joka räjäyttää Pyhätön lopullisesti. Akseli hassuttaa helposti Pyryn maalivahti Mäkisen, joka turhaa räpiköi jäällä kuin kala kuivalla maalla. Mäkinen on nauttinut sarjan parhaan maalivahdin statuksesta koko kauden, mutta tänään JHT maalilla 42 kertaa torjunut Jonne Väyrynen vei pidemmän korren maalivahtien taistossa.

JHT nappaa superviikonlopulta sarjan päävastustajilta täydet kuusi pistettä. Sarjan kakkospaikka varmistui näin komeasti. Ensi viikonlopun kierroksilta haetaan sitten vastustaja play offien ensimmäiselle kierrokselle. Lauantaina pelataan Lempäälässä Lekiä vastaan ja sunnuntaina Järvenpäässä kohdataan Haukat