15.09.2023 klo 18:30
Kalajoki

3 - 2  (0-1, 2-1, 1-0)

Suomi-sarja

JHT niukasti Raahe-Kiekkoa parempi sarja avauksessa, loppulukemat 3-2 erät 0-1, 2-1 ja 1-0.
Ennakko asetelmat eivät erehtyneet, kun ne povasivat tiukkaa tunteikasta ottelua näiden kahden kiistakumppanin välille. Tunnetta, vauhtia ja latausta riitti kyllä alusta loppuun. Pientä nokkapokkaa ja reilua kamppailua molemmissa päissä kaukaloa, erittäin yleisöön menevää kiekkoviihdettä.
JHT aloittaa ottelun hyvällä rytmillä ja luo tukun oivia maalipaikkoja mutta Miska Olander Raahen maalilla kestää lähentelyt. Ratsumiehet pääsevät namuttelemaan avausosuman ajassa 12.37 kun toisenpolven kiekkoilija Ville Viitanen liukuu vastustamattomasti ykkössektoriin eikä erehdy.
Toinen erä on erittäin rikkonainen lukuisten jäähyjen ja muutaman maalinkin takia. Iivari Miikkulainen lyö pelin tasoihin, aika hienon syöttökuvion päätteeksi. Iiro Hietakangas ja Jarno Palola syöttelevät Raahen puolustuksen solmuun. Tasoitus osuman jälkeen Niklas Murto ja Joona Kiviniemi panevat jalalla koreasti, kun Kiviniemi vastaa myöntävästi Murron tanssi kutsuun. Pienen hanskojen tiputtelun ja veljespainin päätteeksi pikkukakkoset väkivaltaisuudesta. Erän puolivälissä Kalle Sippala huudattaa Raahelaisten runsaslukuista faniryhmää. Ennen erän loppua Ville Kiviniemi kuittaa taukotilanteeksi 2-2. Ylivoimaosuman syöttäjinä toimivat hienosti läpi ottelun pelanneet Amerikan avut Stevie O Connor ja Emmet Powell.
Kolmannessa erässä ote siirtyy enenemässä määrin kotijoukkueelle. Raahelaiset ovat suurissa vaikeuksissa omassa päässä ja tilanteita syntyy liukuhihnalta. Voitto osuman lurittaa hienon harhautuksen päätteeksi Konsta Jääskeläinen. Varsin oivallisen tarjoilun maaliin antaa Jarno Palola ja Janne Pirttimäki. Erän loppuun Raahelle tarjoutuu vielä mahdollisuus tasoitukseen kun Jarno Palola passitetaan herkästi jäähypoksiin. JHT puolustus kestää hienosti ja näin pisteet jää ansaitusti Pirkonsuon Pyhättöön
JHT maalilla Santeri Metsänen torjui hienosti 38 kertaa kun virkaveli Raahe-Kiekon mallilla kirjautti 44 torjuntaa.
Päävalmentaja Mirko Friman miten kommentoit kauden avausta.
Odotetun tiukka sarja-avaus. Ottelun alku oli ehkä pikkuisen hermostunutta, mikä tietysti kotiavauksessa on ihan normaalia.
Nousujohteinen peli ja mitä pitemmälle peli eteni, sitä paremmin saatiin peliä kontrolliin. Paikkoja olisi ollut tehdä useampikin maali.

Yleisöä mukavasti näin sarja avaukseen 445 henkeä, tästä on hyvä jatkaa kohti lauantain Muik Hockey kamppailuun.