17.12.2023 klo 16:00
Kalajoki

1 - 4  (0-0, 1-2, 0-2)

Suomi-sarja

Seinäjoen kurmotuksen jälkeen kasvojenpesun paikka joukkueella oli heti sunnuntaina kotikaukalossa, kun Jyväskylän Riemu saapui Kalajoen vierailulle. Riemu oli kuitenkin yhtä hankala vastus kuin Jyväskylässäkin ja vei pisteet mennessään 1-4 lukemin, erät 0-0, 1-2 ja 0-2

Alkukauden vaikeudet selättänyt Riemu on nyt sarjan kuumin joukkue, mikä kyllä näkyikin sen otteissa. Vastaavasti taas pelinsä kanssa painiva JHT on kuntopuntarin heikoin joukkue, jota vaivaa yllättävä tehottomuus. JHT kuitenkin aloittaa ja pelaakin pelin paremmalla ilmeellä kuin edellisenä iltana mutta maalinteko se tuottaa tuskaa. Kurinalaisesti ja uhrautuvasti maalivahtinsa johdolla puolustanut Riemu nollaa JHT hyvätkin yritykset ensimmäisessä erässä. Toiseen erään saadaan maalejakin aikaiseksi, kun ensin iskee Riemu kotiyleisön harmiksi ylivoimalla pelin avausosuman. JHT kuittaa kuitenkin tämän pian omalla ylivoimalla Jani Nurkkalan toimiessa viimeistelijänä. Syötön illan ainokaiseen kirjaavat Iiro Hietakangas ja maalilla nyt torjunut Eetu Uotinen. Hyvän pelin JHT maalilla pelannut Uotinen joutuu kuitenkin antautumaan erässä vielä toisenkin kerran, kun Riemu survoo todellisen tahtomaalin.

JHT kovasta yrityksestä huolimatta näissä lukemissa mennään aina kolmannen erän lopulle saakka. JHT hakiessa vimmatusti tasoitusta karkaa Riemu hyökkääjä läpi ajoon jolloinka puolustus on pakotettu rikkomaan. Tilanteesta tuomittu rangaistuslaukaus viekin Riemun kahden maalin karkumatkalle ajassa 56,45 Aikalisä ja viimeinen rutistus ilman maalivahtia saada kavennusta aikaiseksi ei tuota haluttua tulosta vaan Riemu nöyryyttää Junkkarimiehistöä historiallisella voitolla Pirkonsuon Pyhätöstä. Näin Pyhätön taika murtuu yllättävältä taholta, kun Riemun edellinen voitto Kalajoelta löytyy historiankirjoista niinkin kaukaa kuin vuodelta 2018

Todella tahmea syyskausi sai kyllä melkoisen kruunauksen vielä kahdella tappiolla ennen joulutaukoa. Sarjataulukossa Pyry jatkaa kärjessä perässä sinnittelee Muik Hockey ja JHT valahti jo kymmenenneksi, takana ainoastaan Riemu ja Raahe-Kiekko. JHT pisteiden metsästys jatkuu heti uudenvuoden jälkeen 6.1 Pirkonsuon Pyhätössä kun vastaan asettuu aina hankala Lapuan Virkiä.