Kalajoki

7 - 3  (2-0, 2-1, 3-2)

Suomi-sarja

JHT rutiinilla voittoon

Pirkonsuon perjantainiltaan oli saatu sangen harvinaisia vieraita Savonlinnasta. Kalajoki ei tarjonnut Suomi sarjan uudelle tulokkaalle muuta kuin kokemusta tuleviin koitoksiin. JHT korjasi täydet pisteet varsin selvin 7-3 numeroin, erät 2-0, 2-1 ja 3-2

Ensimmäiset minuutit näyttää heti mitä on luvassa eli vauhtia ja vaarallisia tilanteita. JHT ottaa kuskin paikan ja painaa tilanteita Sapko maalille. Kuparinen rikkoontuukin heti pelin neljännellä minuutilla, kun kapteeni Jarno Palola ohjaa ilmasta Leevi Viljasen lähettämän viivakudin sisään. Pässipaitojen pelikirja on aika ohut, pitää vauhtia yllä ja aiheuttaa vain hämmennystä kotijoukkueen pelinrakentelussa. Erän puolivälissä muutamien läheltä piti tilanteiden ja pikkukakkosten jälkeen iskee illan tehomies Ville Kivimäki ensimmäisensä. Syöttäjinä Hermes laina Ville-Pekka Pietilä ja puolustaja Tatu Pulkkinen. Erän loppuun vielä pientä nahistelua ja nokkapokkaa, josta miehiä jälleen poksin puolelle.

Toisen erän alkuun Sapko pomputtaa ylivoimalla avausosuman, joka sitten toimiikin oivana herätyksenä Junkkari miehille. Heti maalin jälkeiseen vaihtoon ja Samuli Yliniva painaa tilanteeksi 3-1, osumaan syötön tarjoilevat Ville-Pekka Pietilä ja Ville Kivimäki. JHT jatkaa kovaa painostusta ja pakottaa Sapko puolustuksen rikkomaan. Ykkösylivoima kuviot toimii Jarno Palolan viimeistellessä, Iiro Hietakankaan ja Iivari Miikkulaisen järjestellessä vetopaikan. Toiselle erätauolle turvallisen tuntuisissa 4-1 lukemissa.

Pelin kova tempo ja lataus näkyy lukuisina jäähyinä, jotka rikkovat JHT rynnistystä. Jäähyt tarjoavat myös vieraille paikan iskeä itseään peliin mukaan jälleen kolmannessa erässä. Melko heppoisasti vihelletty kahden miehen ylivoima ja näin kiekko toistamiseen Santeri Metsäsen selän taakse. Kauaa ei kuitenkaan vieraiden pyristelyä tarvi yrittää, kun kakkoskenttä iskee aloituksen jälkeen. Jani Nurkkala liukuu takatolpalle ja nostaa kiekon ylähylylle. Puolustaja Niklas Murto tarjoaa syötön, Stevie O Connorin aloitusvoiton jälkeen. Kun Ville Kivimäki laukoo kypärätempun täyteen alkaa tilanne olla jo melko mukavan oloinen kotijoukkueen kannalta. Kuudenteen maaliin syöttäjiksi merkitään Samuli Yliniva ja Jani Nurkkala. Seitsemännen maalin pohjustavat Ville-Pekka Pietilä ja Janne Lappalainen. Vahvalla Mestis statuksella vielä operoivan Sapkon pelaajien tappion tuska läikkyy yli pelin lopulla ja he kruunaa saamattomuutensa todella törkeällä päähän kohdistuneella taklauksella. JHT korjaa kuitenkin tärkeät kolme pistettä ja jatkaa tappiotonta kotipelien saldoa nyt neljään.

Mirko Friman miten kommentoisit kauden neljättä kotivoittoa? Kauden ehjin 60 minuuttia tähän asti. Puolustettiin läpi ottelun jämäkästi ja pidettiin vastustaja pois paikoilta. Omat paikat käytettiin tehokkaasti hyödyksi. Nyt ollaan päästy rullaaman neljällä ketjulla mikä näkyy energisempänä pelaamisena.

JHT on seitsemän pelatun pelin jälkeen sarjassa sijalla kahdeksan, kahdellatoista pisteellä. S-Kiekko on samoilla pisteillä seitsemäntenä ja sen edellä muutaman pisteen enemmän keränneet (sijoilla 6-2) Haukat, LeKi, Sapko, Titaanit ja Muik Hockey. Viimekauden mestari Nokian Pyry pitää piikkipaikkaa 21 pisteellä, pelin enemmän pelanneena. Pyryn ykkösnyrkki hallitsee pistepörssiä tällä hetkellä, Jarno Palola on muutaman pisteen perässä hienosti neljäntenä. JHT pelit jatkuvat ensiviikonloppuna vieraskiertueella. Savonlinnaan Sapkosta otetaan revanssia lauantaina ja sunnuntaina katsastetaan Jyväskylän ison areenan jää Riemun vieraana.