Uusikaarlepyy

7 - 3  (1-0, 3-3, 3-0)

Suomi-sarja

Muik Hockey jälleen vahvempi !
JHT joutui jälleen taipumaan Uudessakaarlepyyssä, harjoitusottelun tapaan. Ottelun loppulukemat kotijoukkueelle tehokkaan viimeistelyn ansiosta 7-3, erät 1-0, 3-3 ja 3-0. Suomi-sarjan vaikeimmaksi kotikaukaloksi äänestetty Komarov Areena osoitti äänestystuloksen olevan lähellä oikeaa.
Kotijoukkue avaa tutusti vahvalla luistelulla ja kovalla taklaus pelillä, mikä aiheuttaa alkuun suuria vaikeuksia JHT puolustuksessa. Kotijoukkueen kovasta ensimmäisestä kymmenen minuutin rynnistyksestä selvitään kuitenkin ehjin nahoin. Erän viidennellätoista minuutilla iskee liukas laituri Cristoffer Seppelin. Hokista hankittu kokenut Mestis jyrä räjäyttää tunnelman kattoon avausmaalillaan. JHT ei onnistu rikkomaan kuparistaan lukuisista hyvistä maalipaikoista huolimatta. Erätauolle kotijoukkueen johtoasemassa 1-0.
Toinen erä alkaa JHT:n kannalta murheellisesti kun Muik iskee tilanteeksi 2-0, vain 46 sekunnin pelin jälkeen. Tämä sisuunnuttaa Junkkari miehistöä joka ottaakin tämän jälkeen pelin hallinnan totaalisesti itselleen. Tärkeän avausosuman survoo maalinedestä Waltteri Salo syöttäjänä toinen Iisalmen mies Niko Lång. Sitten nähdään melko harvinainen näky kun päätuomari Alexandr Baryshev löytää kadonneen pillinsä ja passittaa Muikin pelaajan jäähylle huitomisesta. Kotijoukkueen mailan käyttö kaikkeen muuhun kuin kiekon pelaamiseen on kyllä jotain aivan käsittämätöntä läpi ottelun. JHT ei jätä hyödyntämättä tätä harvinaista ylivoimaa. Iivari Miikkulainen lyö tilanteen tasoihin, Waltteri Salon ja Jarno Palolan syötöstä. JHT vie peliä ja kotijoukkue on suurissa vaikeuksissa. Jarno Palola hiljentää Komarov Areenan hetkellisesti. Palola juonii kiekon maaliin oivallisesti maalin takaa, jäässä räpiköivän Muikin maalivahdin varusteiden kautta. Syöttäjiksi osumaan merkitään pakkipari Emmet Powell ja Eetu Onikki. Viimeinen naula Muikin arkkuun jää kuitenkin lyömättä tässä erässä. Erän lopulla kesken kovan JHT painostuksen Muik onnistuu ohjaamaan tasoituksen maaliedus ruuhkasta. Tasoitus osumasta vain 30 sekuntia JHT puolustus aukeaa jälleen harmittavasti ja näin kotijoukkue jälleen tauolle yhden mallin johtoasemassa.
Kolmas erä alkaa JHT ylivoimalla kun paineistettu Muik puolustaja joutuu sulkemaan kiekon käteensä. Tällä kertaa ylivoimalla ei päästä yläriman kolistelua lähemmäs, näin tarvittava tasoitus jää syntymättä. Ottelun lopullinen ratkaisu nähdään heti kolmannen erän puolivälin jälkeen, kun Muik iskee ratkaisevan tuntuisesti tilanteeksi 5-3. Kolmella kentällä operoinut JHT miehityksen luistin alkaa painaa entistä enemmän, erän loppua kohti. Kotijoukkue painaa vielä kaksi kosmeettista osumaa, pelin loppuun. Näin JHT matkaa kotio kohti vain yhtä kokemusta rikkaampana.

JHT maalilla Eetu Uotinen selvisi rumputulessa 41 torjunnalla.

Päävalmentaja Mirko Friman mitä ajatuksia nyt jälleen Muik Hockey oli vahvempi?

Tiedettiin että kova kamppailupeli on tulossa vaikeassa vieraskaukalossa. Pystyttiin vastaamaan siihen hyvin ja 2 ensimmäistä erää luotiin vastustajaa enemmän maalipaikkoja, mistä olisi pitänyt kiekkoa laittaa tehokkaammin verkkoon. Toisen erän loppuun tuli sitten musta minuutti missä vastustaja sai liian helpolla pari maalia. Oltiin vajaalla miehistöllä liikkeellä eikä kolmanteen erään oikein bensa riittänyt kunnon loppukiriin. Maalintekoon vähän lisää tehokkuutta ja oman maalin edustalle kovuutta lisää niin kääntyy tällaiset pelit voiton puolelle.

JHT pelit jatkuu ensi viikonloppuna vieraskiertueen merkeissä. Lauantaina kohteena on Kotka jossa vastaan asettuu kovasti vahvistunut Titaanit. Sunnuntaina kohdataan viime kevään kuuman play off välieräsarjan vastustaja Porvoon Hunters. Tästä ottelusta ei varmasti tule tunnetta ja latausta puuttumaan.