Nokia

3 - 5  (0-3, 1-1, 2-1)

Suomi-sarja Finaali

ENSIMMÄINEN FINAALI PYRYLLE

JHT:n huono alku kostautui ja näin ensimmäinen finaali kohtaaminen Pyrylle lukemin 3-5 erät 0-3, 1-1 ja 2-1

Ensimmäisen erän alun 8 minuutin tehokkuus ratkaisi voiton Pyrylle. Maalinteon aloitti siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 3,47 pistepörssin kärkimies Lassi Korpela. Toisen maalin iski Valtteri Mäkiviinikka JHT puolustuksen harhasyötön seurauksena. Kolmas maali olikin sitten ylivoima osuma, tekijänä Niko Lamminsivu. JHT paineisti ja painoi pelin väkisin Pyry maalivahti Mäkisen maalille läpi erän mutta osumia ei erässä nähty.

Toinen erä oli ylivoimapeli harjoittelua molemmille joukkueille. Pyrylle tuomittiin viisi kakkosta erän alkupuoliskolla ja JHT:lle taas neljä erän loppupuoliskolla. JHT avaus osuma syntyi kuitenkin tasakentällisin ajassa 31,04 kun Janne Lappalainen laukoo viivan jälkeen ylänurkkaan, syöttäjinä Ville Kivimäki, Arttu Venäläinen. JHT jättää etsikko aikansa käyttämättä ylivoimalla. Pyry sen sijaan onnistuu harmittavasti jo kolmannen kerran ylivoimalla, tekijänä toistamiseen Niko Lamminsivu.

Kolmanteen erään JHT lisää painetta Pyry päätyyn. Stevie O Connor survookin maaliedestä heti erän alkuu kavennusta. Syöttäjinä Akseli Kyttälä ja Ville Kivimäki. Kovasta yrityksestä ja pyörityksestä huolimatta JHT ei kykene lisä osummiin vasta kuin erän lopulla. Ajassa 58,06 Niko Himmanen kaventaa tilanteeksi 3-4, JHT:n pelatessa jo ilman maalivahtia. Syöttäjät kolmanteen osumaan Jani Nurkkala ja Jarno Palola. Tasoitusta haetaan vielä ilman maalivahtia mutta Pyry naulaa lopullisen niitin ajassa 59,22.

JHT maalilla Santeri Metsänen jatkoi hienoja otteita ja torjuntoja kertyi 10+17+11=38 kpl Pyry maalilla Veli-Matti Mäkinen oli pahimmassa kiekkosateessa koko kaudella, kun torjuntoja kertyi huimat 20+12+15=47 kpl.

Mestaruus ratkaistaan kuitenkin vasta huomenna Nokialla, tälle keväälle tunnusomaisesti mennään siis pitkän kaavan kautta.