Nokia

1 - 2  (0-0, 1-1, 0-1)

Suomi-sarja Finaali

JHT vie toisen finaalipelin, mutta Pyry juhlii mestaruutta jatkoerän jälkeen.

Toinen finaali kääntyy tiukasti pelanneelle JHT:lle lukemin 1-2 erät 0-0, 1-1 ja 0-1. Mestaruuden ratkaisu siirtyy jatkoerään, jossa Pyry on tehokkaampi lukemin 2-1. Näin mestaruus lipeää Nokialle jatkoerä voiton turvin.

Ensimmäinen erä mennään vauhdikkaasti ja tarkasti päästä päähän. Molempien joukkueiden otteissa näkyy ottelun tärkeys virheiden välttelynä ja lievänä hermostuneisuutena. Erä mennään siis sopuisasti 0-0 lukemissa.

Toiseen erään Pyry lisää liikettä ja avaa maalihanat. Keskialueen nopea kääntö vapauttaa Eetu Laukkasen laukomaan avausosuman. Pyry on alati vaarallinen ja puolustaa tiivisti, mutta myös JHT:lla on luikuisia hyviä maalipaikkoja. Ylivoimallakin päästään yrittämään tasoitusta, mutta avausosumaa saadaan odottaa aina erän viimeiselle minuutille. Tatu Pulkkinen toimittaa kiekon maalille ja Niklas Murto pistää riparit sisään. Toiseksi syöttäjäksi tasoitusosumaan merkitään Niko Himmanen.

Kolmannessa JHT hakee ahnaasti johto osumaa ja Pyry joutuu käyttämään sääntöjen vastaisia otteita kammetakseen JHT hyökkääjät pois maalipaikoilta. Erän puolivälissä JHT iskeekin aika maukkaan ylivoimaosuman. Niko Himmanen laukoo ylänurkkaan Jani Nurkkalan antaman namupassin maalin takaa, toisena syöttäjänä Jarno Palola. JHT pitää pintansa Pyryn kovasta loppurynnistyksestä huolimatta. Näin JHT vie toisen finaalin ja mestaruuden ratkaisu siirtyy heti perään pelattavaan jatkoerään.

Jatkoerän alkua JHT hallitsee näytöstyyliin Pyryn tyytyessä vain roiskimaan kiekkoa ja iskemään vastaan. Kuitenkin ajassa 5.30 kesken kiivaan JHT painostuksen Pyry siirtyy 1-0 johtoon. Valtteri Mäkiviinikka huitoo kiekon ohi Elias Korpelan, enemmän kuin kyseenalaisella korkealla mailalla. Osuma hyväksytään JHT:n kovasta protestoinnista huolimatta. Maalit on kyllä lujassa jatkoerässä niin sitkeästi Pyry puolustaa. Ajassa 17.14 Pyry karkaa ylivoimahyökkäykseen ja Jesse Kylmäniemi iskee tilanteeksi 2-0. JHT ei luovuta vielä tässäkään tilanteessa vaan lähtee hakemaan kavennusta ilman maalivahtia. Riskinotto kannattaa kun Arttu Venäläinen sivaltaa viivasta kavennuksen 1-2. Syöttäjinä osumaan Jarno Palola ja Jani Nurkkala. JHT jauhaa vielä ilman maalivahtia kiivaasti hakien tasoitusta. Pyry puolustuksen vielä koukkiessa itsensä pikkukakkoselle niin se antaa vielä oivan tasoitus mahdollisuuden. Armoton paine ja yritys ei kuitenkaan tuota vaadittavaa osumaa että ratkaisu siirtyisi voittomaalikilpailuun.

Pyry juhlii ansaittua mestaruutta, JHT onnittelee.
Toisena vuotena peräkkäin JHT joutuu pettymään hopealle.

Tästä pelit kuitenkin jatkuu vielä Mestis karsintaan jossa vastaan asettuu Forssan Palloseura. Sarja alkaa keskiviikkona Forssassa.