Nokia

4 - 3  (1-1, 0-0, 3-2)

Suomi-sarja play off

Taistelu ei tuottanut tulosta

Nokian Pyry raivasi tiensä välieriin suoraan kolmella voitolla, kun se kaatoi JHT:n huimassa trillerissä viimeisen sekunnin maalilla lukemin 4-3 erät 1-1, 0-0 ja 3-2
Nokian lauantai ilta tarjosi Suomi-sarjan ehdottomasti suurimpien kiistakumppanien armottoman välienselvittelyn. Ennakko asetelmat oli ladattu huippuunsa Pyryn johtaessa sarjaa 2-0, joten JHT oli pakkovoiton edessä. Ottelunalku on jälleen kotijoukkueen suunnitelman mukainen, kun kiekko on JHT maalissa jo seitsemän pelisekunnin jälkeen. Tämä ei lamaannuta Junkkariryhmää vaan päinvastoin sisuuntuneena JHT painaa tasoituksen pelin kolmannella minuutilla. Tärkeän avausmaalin koko sarjaan laukoo Taneli Lappalainen, Konsta Jääskeläisen aloitusvoiton jälkeen. Loppuerä mennään ehkä hienoisesti JHT merkkisesti, Pyryn puolustaessa tiiviisti ja iskiessä vastaan terävästi.

Ottelun tärkeys näkyy hieman hermostuneina otteina puolin ja toisin. Toinen erä onkin maaliton, vaikka molemmat joukkueet pääsevät kokeilemaan ylivoimallakin.
Kolmannen erän viidennellä minuutilla alkaa tapahtua, kun Pyry iskee riparit sisään suorahyökkäyksen päätteeksi. Tämän jälkeen ottelun päätuomari alkaa kuumentamaan Nokialaisyleisöä ja JHT vaihtopenkkiä. Ylivoimaosumia tehtaillaan vuorotahtiin, ensin JHT hyödyntää omansa Ville Rajalan toimesta. Ratkaisua tarjotaan Pyrylle JHT puolustuksen varsin kyseenalaisen kampitusjäähyn aikana. Sarjan tehokkain ylivoima siirtääkin kotijoukkueen jälleen maalin johtoon. Sitten on jälleen kotijoukkueen vuoro kuluttaa jäähypenkkiä. Toisen Pyry jäähyn aikana Niklas Murto nousee viivasta ja laukoo makean tasoituksen. Osumaan oivan esityön tekevät Timi Liivalahti ja Eetu Apila. Päätuomarin epävarmat otteet vain ihmetyttävät ja kuumentavat Nokialaisia. JHT:lle tuomittu jäähy peruuntuu todella harvinaisesti tuomaripalaverin jälkeen. Vielä pelin loppuun ratkaisu tarjotaan Pyrylle, kun se pääsee pyörittämään ylivoimaa. Voittomaali on todella armoton, kun pelikellossa on viisi sekuntia jäljellä ja aloitus JHT päädyssä. Pyry sentteri kaivaa kiekon puolustajalle, joka ottaa tyhjät pois ja laukoo ratkaisunajassa 59,59. JHT maalilla torjunut Santeri Metsänen on mies paikallaan, torjuen 42 kertaa Pyry lähentelyt. Varsin vaihderikas kausi päättyy tällä kertaa jo puolivälierissä suurimalle mestarisuosikille