18.02.2024 klo 16:00
Jyväskylä

0 - 1 JA  (0-0, 0-0, 0-0)

Suomi-sarja

Sunnuntaina Jyväskylässä maalittoman varsinaisen peliajan jälkeen ratkaisu nähtiin Ville Rajalan lavasta myös vasta jatkoajalla. Loppunumerot tiukan kamppailun jälkeen JHT:lle 0-1 JA erät 0-0, 0-0, 0-0 ja 0-1

Jyväskylän sunnuntai iltapäivän kamppailuun Riemua vastaan oli ladattu hurjan kovat panokset. Pistemenetyksiin ei olisi varaa kummallakaan joukkueelle, niin tiukka on kamppailu viimeisistä play off paikoista. Ottelun tärkeys näkyikin hieman varovaisina hermostuneina otteina molemmin puolin. JHT on nälkäisempi ratkaisu hakuisempi läpi ottelun, kotijoukkueen tyytyessä omaan valittuun puolustus – vastahyökkäystaktiikkaansa.

Vaikka JHT luo tukun hyviä tilanteita Riemu maalille, niin numerot pysyvät sitkeästi maalittomana täydet 60 minuuttia. Ratkaisu nähdään heti jatkoajan ensimmäisestä hyökkäyksestä. Tilan tultua Iiro Hietakangas ja Taneli Lappalainen juonivat tilannetta Ville Rajalalle, joka ei erehdy paikan saatuaan. Huikean puolustuspelin pelanneen JHT puolustuksen viimeisenä lukkona nollapelin torjuu Santeri Metsänen, torjunnat 11+9+6+0=26 kpl

Kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta käydään huima kilpajuoksu. JHT varmistaisi kolmenpisteen voitolla paikan itselleen viimeisessä ottelussa Raahe-Kiekkoa vastaan perjantaina.

Jyväskylän ottelu venyi myös jatkoajalle, tiukka ottelua jälleen Mirko Friman? – ” Teemana oli parantaa puolustuspeliä edelliseltä päivältä ja siinä onnistuttiin erinomaisesti. Nolla päästettyä maalia eikä kovin montaa maalipaikkaa vastustajalle 5-5 pelissä. Vastustaja kyllä puolusti myös erittäin hyvin ja vaikka 2. ja 3.erä oltiin hallitsevampia, maalipaikoille oli vaikea päästä. Tarkkaa peliä molemmilta ja meiltä hyvä, keskittynyt ja ehjä 60 minuuttia ja 16 sekuntia. Maalit jäi vaan puuttumaan.”