Savonlinna

4 - 3  (1-0, 2-1, 1-2)

Suomi-sarja

Savonlinnasta ei pistettäkään

Sapko iskee voitto osuman viimeisellä sekunnilla. Loppulukemat kotijoukkueelle 4-3, erät 1-0, 2-1 ja 1-2
Ottelun alkua pässipaidat vievät tavaramerkillään, kova karvaus on jälleen myrkkyä pelinrakentelulle. JHT miehet kärsivät legendaarisista bussijaloista ei ainoastaan ottelun alussa vaan läpi pelin. Koko joukkueen tekeminen oli tahmeaa ja konetta ei saatu käyntiin kuin ajoittain. Ensimmäinen erä mennäänkin näin aikalailla kotijoukkueen komennossa. JHT maalilla hyviä otteita esittäneen Eetu Uotisen muutamat game saverit pitävät tilanteen hallinnassa numerollisesti. Uotiselle kirjataankin ensimmäiseen erään 17 torjuntaa. Jäähyily kuitenkin kostautuu ja näin ensimmäiselle erätauolle tilanteessa 1-0 kotijoukkueen yv-osuman johdosta.
Toisen erän ensimmäiseen vaihtoon Jarno Palola yllättää Sapko maalilla torjuneen Juho Ahopellon. Nyt Savonlinnassa kiekkoja koppaileva veskari muistetaan myös Kalajoella, kun hän vieraili JHT maalilla viimekaudella. Palolan maaliin syöttäjiksi merkitään ykkösvitjan tehomiehet Konsta Jääskeläinen ja Iivari Miikkulainen. Tuomarin pilli soi varsin herkästi vieraille koko illan. Sapko murhaavan tehokas ylivoima hyödyntää tilanteen heti armotta ja iskee taululle 2-1. Ottelun toisen erän kahteen ensimmäiseen minuuttiin nähdään vielä kolmaskin osuma. Johto osuman aloituksen jälkeen 15 sekuntia, JHT puolustus pomputtaa kiekon ärhäköille pässipaidoille. Kiekko kolmannen kerran JHT maalissa. Loppuerä mennäänkin sitten tasaisesti päästä päähän ilman lisä osumia.
JHT vastaa kolmannen erän alkuun salamamaalilla, kun Jarno Palola iskee illan toisensa ajassa 40.12 Konsta Jääskeläisen toimiessa jälleen syöttäjänä. Viitteitä on että kärkikaksikon yhteistyö alkaa pikkuhiljaa löytymään. Pienet ketjumuutokset herättelevät joukkuetta ja tasoitus maaliakaan ei tarvitse kauaa odottaa. Takaisin ykköskenttään siirretty Iiro Hietakangas alustaa kaikissa maaleissa mukana olleen Konsta Jääskeläisen kanssa ja Emmet Powell viimeistelee millimetrin tarkasti. Molemmat joukkueet hakevat kiihkeästi lisä osumia ja saavat vielä mahdollisuudet ylivoimallakin. Kaikkien odottaessa jo lähes satavarmaa jatkoaikaa, JHT puolustuksen merkkauspeli herpaantuu. Kiekon menetyksen jälkeen Sapko pääsee pyörittämään ja näin maalin eteen unohdettu Sapko hyökkääjä sutaisee kiekon maaliin ajassa 59.59 Todella karvas tappio kun joukkue taistelee hienosti, nousten tappio asemasta tasoihin. Tällä kertaa kuitenkin palkinto jäi saamatta ja täydet pisteet jää Savonlinnaan.
Savonlinnan peli takana, mitä mietteitä taistelun tauottua päävalmentaja Mirko Friman? - Tiedettiin kyllä millainen joukkue tulee vastaan eikä oltu valmiina vastaamaan Sapkon luisteluun ja kamppailuun. Ensimmäisen erän jäähyt sotki meidän rytmiä eikä siitä oikein saatu kiinni ennen kuin kolmannessa erässä. 3. erän alku pelattiin jo vähän paremmin mutta tasoitusmaalin jälkeen annettiin aloite liian helpolla vastustajalle. Sapkon voittomaali viimeisellä sekunnilla kirvelee mutta siinä ehkä kulminoituu koko meidän pelinkuva eli oltiin joka tilanteesta ratkaisevat 0,1 sekuntia myöhässä.