10.02.2024 klo 16:00
Porvoo

2 - 5  (1-1, 0-3, 1-1)

Suomi-sarja

JHT avasi alemman jatkosarjan voitolla. Lauantaina Porvoossa Hunters kaatui lopulta selvin 2-5 lukemin erät 1-1, 0-3 ja 1-1

Porvoossa lauantai ei tarjonnut kotijoukkueelle lupauksia paremmasta. JHT esitti kauden parasta vieraspelaamista ja oli parempi joka osa-alueella. Huntersin umpisurkea menestys näkyy karusti, kun paikalle oli vaivautunut vain kourallinen katsojia. Vaikka kotijoukkue avaakin maalihanat pelin kolmannella minuutilla, niin se jää aikalailla ainoaksi ilonaiheeksi. JHT ei tästä häkelly vaan jatkaa painostamista mikä tuottaakin tulosta. Waltteri Salo karvaa kiekon keskialueella ja karkaa laidalta viimeisteleen tarkasti etuyläkulmaan.
Toisessa erässä JHT ratkaisee ottelun tekemällä kolme ja pitämällä Huntersin pois tulostaululta. Joukkue esittää erittäin kypsää vieraspelaamista vaikeassa paikassa. Puolustus ja maalivahtipeli on täyttä rautaa, kun Hunters pyörittää erässä seitsemän minuuttia ylivoimaa. Vielä kun maalipörssin ykkösmies jatkaa hurjaa pistetehtailua niin vastustajalla on keinot vähissä. Jarno Palola vei ensi JHT johtoon maalinedestä ja sitten osuu rangaistuslaukauksesta. Erän loppuun vielä Jamo järjestelee paikan Konsta Jääskeläiselle.

Kolmannesa erässä Hunters tulee vielä kovaa päälle mutta JHT puolustaa tiiviisti ja ottaa näin tärkeät pisteet matkaan. Iivari Miikkulainen viimeistelee loppulukemat 2-5 tyhjään Hunters rysään. JHT maalilla Eetu Uotinen pelaa huippupelin ja venyen kiekon eteen 37 kertaa.

Päävalmentaja Mirko Friman mietteet Hunters pelistä? "Vähän uninen lähtö peliin, Hunters tuli kovaa ottelun alkuun eikä oltu oikein valmiita siihen. Selvittiin kuitenkin kuivin jaloin ja toiseen erään tultiin selvästi paremmalla energialla. Toisen erän 5 minuutin alivoimatappo, josta 2 minuuttia 3-5 vastaan, toi selvästi vielä lisää energiaa ja siitä eteenpäin toinen erä oli meidän hallintaa. Saatiin tuotua peliä hyökkäyspäähän ja luotua paljon paikkoja mistä sitten tehtiin ratkaisevat maalit. 3.erä puolustettiin johto tylysti eikä siinä vastustajalle annettu mahdollisuutta loppukiriin. Nousujohteinen peli ja Uotinen maalissa otti tarvittavat kopit."