Kalajoki

4 - 3 JA  (0-1, 1-0, 2-2)

Suomi-sarja play off

JHT pistää Haukkojen kauden tylysti pakettiin. Ratkaisu toki nähdään vasta ensimmäisessä jatkoerässä ajassa 66,01 kun Santeri Salminen ottaa ratkaisijanviitan harteilleen ja kiepsauttaa vanhanaikaisen ohi hömistyneen Haukkavahdin.

JHT oli varsin pirteällä peli päällä huolimatta siitä että edellisenä iltana pelattiin Järvenpäässä ja yö vietettiin bussissa. Mitä pidemmälle kamppailu eteni sen paremmin JHT sai koneita käyntiin ja Haukka puolustusta ahdinkoon. Vierailija Haukat avaa kuitenkin maalihanat ensimmäisessä erässä. Tästä osumasta se pääseen nauttimaan aina toisen erän loppupuolelle saakka, jolloinka vasta JHT iskee vähintäänkin ansaitun tasoituksen. Avausosuman JHT:lle ohjaa maalinedestä Eetu Kukka syöttäjinä Janne Lappalainen ja Jyry Kortelainen. Toiselle erätauolle hieman huojentuneemmin mielin tasatilanteesta 1-1 huolimatta. JHT määräsi tahdin ja piti kaukalossa sellaista vauhtia että Haukoilla oli täysi työ välttyä lisä osumilta.

Kolmanteen erään JHT lisää vain painetta, viissataapäisen Pyhätön yleisön kannustaessa raivokkaasti vaatien kotijoukkueelta ratkaisua. Erä ehtii vanhentua reilut seitsemän minuuttia kunnes Niko Himmanen survoo maalinedestä makean 2-1 johto osuman. Syöttäjinä Jarno Palola ja Iiro Hietakangas. Haukat ei vielä tästä luovuta vaan iskee tasoituksen kolme minuuttia myöhemmin. JHT jatkaa rummutusta Haukka maalille joka tuottaakin tulosta jälleen. Aloitus voiton jälkeen Niklas Murto laukoo ja tolpasta kimmonneen paluukiekon hakkaa sisään kukapa muukaan kuin kapteeni Jarno Palola. Toiseksi syöttäjäksi osumaan merkitään Niko Himmanen. Todella kiivas ja tasainen sarja saa arvoisensa lopun kun Haukat iskee vielä tasoituksen 3-3 ilman maalivahtia.

Jatkoerään mennään jo kolmannen kerran tässä sarjassa, molemmilla on siis yksi voitto kokemus alla jatkoerä taistelusta. Tällä kertaa JHT ei anna periksi vaan Santeri Salminen kiertää maalin ja tuikkaa kiekon verkkoon ajassa 66,01. Pyhättö räjähtää valtaisaan huutomyrskyyn. Salmiselle tarjoilut suorittaa Teemu Lappalainen ja Niklas Murto. JHT maalilla Santeri Metsänen torjunnat 15+6+11+3=35

JHT jatkaa matkaa välieriin otteluvoitoin 3-2. Vastustajaksi itsensä runnonut Porvoo Hunters on jo vanhatuttu näissä karkeloissa. Ensimmäinen välierä Pirkonsuon Pyhätössä jo torstaina 16.3 klo 18.30 alkaen.