Kalajoki

6 - 3  (3-0, 1-3, 2-0)

Suomi-sarja

JHT pöllytti Haukat

Vahvasti kotikaukalossaan esiintynyt JHT ei antanut etelän vierailijoille Järvenpään Haukoille mitään mahdollisuuksia vaan korjasi koko pistepotin itselleen lukemin 6-3, erät 3-0, 1-3 ja 2-0

Ennakko asetelmissa oli luvassa kovavauhtinen kiivas kamppailu. Viimekevään hurja play off sarja kutkutteli myös vielä hieman kuitenkin joukkueiden takaraivossa. Haukat on ollut viimekausilla todella paha vastus runkosarjassa ja edellinen kolmen pisteen voitto löytyykin aika lailla kahden vuoden takaa Järvenpäästä.

Kamppailuun JHT:lla oli kova lataus, kun alla on kolmen ottelun tappioputki. Ensimmäiseen erään Junkkarit iskeekin rytinällä. Uusi ykkösvitja Jääskeläinen, Palola, Yliniva kilauttaakin tolppaa heti pelin ensiminuutilla. Kova paine Haukka päädyssä jatkuu, kun kotijoukkue kääntää ja rytmittää peliä nopeasti. Hyvällä pelipäällä ollut Stevie O Connorin johtama kakkosvitja iskee avausosuman pelin kuudennella minuutilla. Jani Nurkkala näkee oivallisesti maalinkulmalle unohdetun O Connorin, joka vippaa kiekon ohi hölmistyneen Haukkavahti Samu Mäkisen. Ensierässä JHT ehtii kuluttaa jäähypenkkiäkin parin pikkukakkosen verran mutta se ei tahtia haittaa. Nimittäin Jarno Palola, Konsta Jääskeläinen ja Leevi Viljanen juonivat hienon alivoimaalinkin, jota sarjan parhaaksi maalivahdiksi muutama vuosi sitten valittu Mäkinen miettii vieläkin. Haukkojen vaikeudet omassa päässä jatkuvat, kun Niko Lång kiepsauttaa vanhanaikaisella, aloitusvoiton jälkeen taukojohdoksi jo 3-0 Syöttäjiksi osumaan merkitään Leevi Viljanen ja Petri Priuska.

Hienoinen hyvän olon tunne alkaa hiipiä kotijoukkueen puseroon toisen erän alussa. Jani Nurkkala ja Ville Kivimäki alustavat ja Stevie O Connor viimeistelee. Tämän jälkeen koittaakin varsin musta viisi minuuttinen. Haukat saa pienoisen hurmoksen päälle, kun se iskee ensin ylivoimalla avausosuman. Tämän jälkeen vielä kahdesti ylivoimahyökkäyksestä aivan identtiset osumat, joille Eetu Uotinen JHT maalissa ei voi mitään. Erän lopulla läpiajossa ollutta Jarno Palolaa rikotaan, rangaistuslaukauksen arvoisesti. Tällä kertaa viimeistely ei onnistu, joten tauolle jännittävissä 4-3 lukemissa.

Kolmas erä ei enää hienouksia tarjoile. Haukkaparven lento tyssää maltillisesti puolustaneeseen JHT viisikkoon. Kun Niko Lång iskee ottelun toisensa, illan tehomiehen Leevi Viljasen (0+3) syötöstä alkaa homma olla sinettiä vaille valmis. Loppuun vielä Haukka valmennukselta tutut kuviot aikalisä ja maalivahti pois. Tämäkään ei auta, kun ensi esiintymisen JHT paidassa tehnyt Samuli Yliniva laukoo kiekon tyhjänä ammottavaan Haukka maaliin. Haukkojen ylivoima pyörityksen katkaisijat Jarno Palola ja Iiro Ojala kirjauttavat tästä vielä tilastomerkinnät.

Päävalmentaja Mirko Friman kommentit pelistä? - ” Väkevä alku, paljon oman alueen puolustamista käyty läpi menneellä viikolla ja se näkyi maltillisempana puolustamisena. Maalipaikat käytettiin tehokkaasti hyväksi. Toisessa erässä tämän kauden perisynti nosti päätään ja annettiin ote vastustajalle liian helposti. Kolmanteen erään hyvä tason nosto ja puolustettiin johto tylysti pois. Pieni askel oikeaan suuntaan mitä voittavien asioiden tekemiseen tulee ja hyviä kokemuksia pelin eri hetkistä. Jatketaan näillä askelmerkeillä eteenpäin kohti ensiviikon perjantain LeKi peliä”