Kalajoki

4 - 2  (1-1, 2-1, 1-0)

Suomi-sarja

Sarjajohtajalta täydet pisteet

Kotikaukalossa kulkee mallikkaasti, nyt Pyhätön taian sai kokea Nokian Pyry. Loppunumerot 4-2 erät 1-1, 2-1, 1-0

Viime viikonlopun vierastappiot ei paljon painaneet, kun JHT iski sarjajohtajan kumoon vahvalla esityksellä. Santeri Metsänen oli JHT maalilla mies paikallaan voiton takuumiehenä torjuen 41 kertaa. Metsäsen ohella koko puolustus oli kohentanut otteita viikon takaiseen ryöpytykseen. Hyökkäyspäähän oli myös ketjuja kasattu uuteen uskoon, kun kokoonpano muuttui hieman muutoinkin viikon takaiseen. Canadan avun Calvin Moisen purettua sopimuksensa, tilalle hankittiin Eetu Apila ja Jarno Palolan kärsiessä pelirangaistusta. Nyt oli uusille miehille ratkaisijan viittaa tarjolla. Uusitut kentät näyttivätkin toimivan mallikkaasti ja Pyryn puolustus oli suurissa vaikeuksissa läpi ottelun. Maalihanat avaa kauden toista peliään puolustuksessa luutinut Timi Liivalahti, joka livauttaa viivasta pikkupomppujen kautta kiekon verkonperukoille. Hyökkäyksen työmyyrät Stevie O’Connor ja Iivari Miikkulainen saalistavat syöttöpisteet osumaan. Ensimmäisessä erässä JHT ei pysty lisäämää johtoaan hyvistäkään maalipaikoista, vaan Pyry iskee tasoituksen suorastahyökkäyksestä.

Toisen erän alkuun Pyry saa etsikkoaikansa ja siirtyykin johtoon pelottavan tehokkaan ylivoimansa ansiosta. Takaisku maalin jälkeen JHT lisää painetta ja pakottaa myös Pyryn puolustuksen rikkeisiin. Päätuomarin pilli soi vieraille erässä peräti neljästi ja nämä ylivoimat ratkaisevatkin ottelun. Ensin Ville Kivimäki laukoo one timerin verkkoon, namupaikan tarjoilee Ville-Pekka Pietilä ja Samuli Yliniva. Voittomaalin 3-2 survoo maaliedestä Taneli Lappalainen, joka oli läpi ottelun vaikea pideltävä Pyryn puolustajille. Kolmannessa erässä Pyry saa vielä oivan tasoitus mahdollisuuden kahdenmiehen ylivoimalla mutta JHT:n taisteleva puolustus kestää. Loppunumerot 4-2 viimeistelee ottelun tehomiehet Konsta Jääskeläinen 1+1 ja Iiro Hietakangas 0+2. Sarjataulukossa JHT kohentelee asemiaan nousten kuudenneksi pudotuspeliviivan paremmalle puolelle.

Päävalmentaja Mirko Friman millä miettein sarjajohtajan kaaduttua nyt vahvalla pelillä?

"Kolmen tappiopelin jälkeen tavoitteena tietysti oli saada se putki poikki. Joukkueessa on tappioista huolimatta ollut koko hyvä henki päällä ja siitä huokui sellaista päättäväisyyttä että nyt käännetään kelkan suunta. Tasainen ottelu, 5-5 pelissä ei montaa maalipaikkaa nähty kumpaankaan päähän. Nokialla viikko sitten hävittiin erikoistilanteet, nyt ne voitettiin. Ylivoiman tehokkuus oli seurausta rohkeammasta ja aktiivisemmasta pelistä. Erikoistilanteiden voittaminen vaatii onnistumisia myös alivoimamiehiltä ja heidän ansiostaan jäätiin erikoistilanteissa voiton puolelle mikä sitten ratkaisi peli. Metsänen oli mies paikallaan ja piti meidät pystyssä ne hetket kun Pyry sai otetta pelistä. Apilalta hieno sisääntulo, kamppailuvoimaa ja kiekonriistoja ollaan kaivattu ja sitä nyt saatiin. Koko joukkueelta vahva, sitkeä ja uhrautuva 60 minuuttia. Nyt täytyy muistaa se tunne mitä tuon pelin voittaminen vaati ja otettava se jatkoon mukaan."