Kauden huipennus Jyväskylässä

Kausi huipentuu Suomi sarjan toiseen finaaliotteluun Jyväskylässä 

JHT:n kausi hakee nyt huipennusta Suomi sarjan mestaruudesta. Mestis karsintasarja alkoi seitsemällä tappiolla joten nousu haaveelle jäi enää kovin teoreettiset mahdollisuudet viimeisiin peleihin. Olisihan se ollut urheiluromantiikkaa parhaimmillaan kun kauden viimeiseen peliin olisi panokseksi saatu sekä Mestis nousu että Suomi sarjan mestaruus, mutta nyt näin. Kaksi viimeistä kotipeliä JHT miehistö kuitenkin hoiti varsin tyylikkäästi. Tampereen KooVee kaatui tiukan taistelu jälkeen 5-4 ja Turun ylpeys Tuto pudotettiin tavallisten kuolevaisten joukkoon lukemin 3-0. 
Pirkonsuon Pyhätön tunnelma ei pettänyt tänäkään keväänä, JHT Forever Fanit osoittivat jälleen olevansa kaikista parhaat, joista puhutaan ja muistellaan kaiholla vielä vuosienki päästä. Kalajoki on Kiekko kaupunki. 
JHT pystyi haastamaan varsin hyvin Mestiksen häntäpään joukkueet tänäkin keväänä, mutta ehjän 60 minuuttisen pelaaminen oli todella vaikeaa kovassa paineessa. Mestis vauhti ja kokemus oli toki jälleen liikaa molemmille Suomi sarjan joukkueille. Nyt joukkueet taistelee siis Suomi sarjan finaalin toisessa osaottelussa Jyväskylässä ainoastaan mestaruudesta.
JHT lähtee finaali hyvä flow päällä kun alla on kaksi makeaa voittoa Mestis joukkueista. Tällä kaudella D-Kiekko on kohdattu siis kolmesti. Runkosarjassa JHT hoiti D-Kiekon suhteellisen selvin lukemin Kalajoella 6-3 ja Jyväskylässä huiman ensimmäisen erän esityksellä 5-1. Karsintasarjassa ensimmäisessä osaottelussa Kalajoella D-Kiekko ratkaisi voiton itselleen jatkoajalla lukemin 2-3 JA. Tämän kauden peleissä JHT:n tehomiehet D-Kiekkoa vastaan ovat olleet Jarno Palola 4+1 ja Matt Gould 3+2 tehoilla. Ratkaisijoita finaaliin tarvitaan, kuka nousee nyt esiin.
 
Jesper Jalonen mitä mietteitä keskiviikon kamppailuun.      
"Odottavaiset ja luottavaiset on fiilikset. Kaksi edellistä peliä oli meiltä erittäin hyviä. Päästään siis hyvistä asetelmista kauden viimeiseen koitokseen."

D-Kiekon leiristä annettujen haastattelujen tietojen perusteella seuran ja joukkueen ykköstavoite on ollut vain Suomi sarjan mestaruuden voittaminen. Mestaruusviiriä ei vielä D-Kiekon hallin katossa liehu joten sitäkin taustaa vasten paineet menestykseen ovat kotijoukkueella. Miten joukkue paineet käsittelee kun vielä karsintasarja on sujunut vähintääkin yhtä mollivoittoisesti kuin Junkkari miehistölläkin. D-Kiekko on karsintasarjassa saanut JHT jatkoaikavoiton kahden pisteen lisäksi vain kaksi pistettä jatkoaikatappioissa Sapkolta. Miten karsintasarjan pettymykset käännetään finaaliin positiiviseen fiilikseen ja kumpi siinä onnistuu, Jesper Jalonen     

"Isoin pettymys koettiin varmaan viime keskiviikkona Savonlinnassa. Tappio siellä tarkoitti sitä, että hyvin todennäköisesti emme tavoitteeseemme pääse. Silloin tehtiin selkeäksi, että siitä hetkestä eteenpäin kaikki tekemisemme valmistaa meitä mestaruuden voittamiseen. Jätkät ottivat hommasta hyvin kopin ja ottivat sen jälkeen pari voittoa Mestisjoukkueista."

Kausi on ollut todella harvinaisen pitkä ja raskas. Miten päävalmentaja Jalonen puntaroi joukkueiden voimasuhteita tähän todella poikkeuksellisen kauden päättävään finaaliotteluun. D-Kiekko on edellisen ottelun jatkoaika voiton pisteillä nyt edellä 2-1. JHT on 3 pisteen voitolla mestari, jos JHT voittaa jatkoajalla tai voittolaukauskisassa, on pisteet tasan ja mennään jatkoerään. Jos JHT siirtää ratkaisun jatkoerään niin pidetään normaali erätauko ja sitten pelataan yksi 20 min jatkoerä kokonaisuudessaan. Se joukkue, joka voittaa jatkoerän, voittaa Mestaruuden. Jatkoerä ei siis pääty äkkikuolemalla vaan pelataan kokonaan. Jos jatkoerä on tasan 20 minuutin jälkeen, ratkaistaan mestaruus vl-kisassa. 
Kumman joukkueen fysiikka, taistelu ja sitkeys kestää mestaruuteen? 

"Ehkä meillä on kahden voiton siivittämänä paremmat lähtökohdat finaaliin. Mutta ymmärtääkseni D-Kiekolla mestaruuden voittaminen on ollut se selkeä ykkösprioritetti, joten kyllä sieltä valmis joukkue tulee vastaan. Laadukas joukkue on vastassa, sen tiedämme. Nyt valmistaudutaan hyvin keskiviikon koitokseen ja haetaan pysti Kalajoelle!"

JHT Forever! Jokilaakson Lippulaiva!< Takaisin edelliselle sivulle

Tulevat ottelut

Ei tulevia otteluita.

Viimeisimmät ottelut

Ei menneitä otteluita viimeisen neljän viikon aikana.