Nokia

5 - 3  (0-2, 3-1, 2-0)

Suomi-sarja

JHT vierassaldo synkentyi entisestään

Alkukauden nihkeät vieraspelit saivat jatkoa, kun Nokian lauantai illassa Pyry piti lopulta pintansa 5-3 loppulukemin, erät 0-2, 3-1 ja 2-0

Nokialla oli odotettavissa varsin kuuma kamppailu näiden kahden viimekauden finalistin välille. JHT lähtee otteluun päättäväisellä asenteella ja ottaa ohjat pelin alkuun. Maalihanat avaa ajassa 4.00 maalipörssin ykkösmies Jarno Palola, joka kiepsauttaa vanhanaikaisella limpun sisään. Avausosumaan esityön tekivät Iiro Ojala ja Konsta Jääskeläinen. Pyryn ensimmäinen erä menee ihmetellessä pohjoisen vieraan kovaa tempoa. JHT johdon kahteen nollaan pelin kahdeksannella minuutilla iskee Samuli Yliniva, Emmet Powelin syötöstä. Ensimmäisen erän tiivis viisikkopuolustus pitää Pyryn terävän kärjen täysin pimennossa.

Toisen erän alkuun JHT harmiksi, päätuomari löytää kadonneen pillinsä. Kahdenmiehen ylivoimalla Pyry saa etsikkoaikansa, jota se ei jätä hyödyntämättä. Kun vielä juuri jäähyjen päätyttyä Pyry hyökkääjä purjehtii keskikaistaa vapaasti maalintekoon, joutuu JHT kaivamaan uuden vaihteen silmään. Ykköskenttä näyttääkin mallia kapteeni Jarno Palolan johdolla. Konsta Jääskeläinen ja Taneli Lappalainen alustaa ja Jarno Palola laukoo taidokkaasti tunnelista sisään ajassa 32,17 Sitten iskee Pyryn kaikkien kyseenalaisten tilanteiden isä Valtteri Mäkiviinikka. Viime kevään finaalia korkealla mailalla ratkonut Mäkiviinikka potkii tällä kertaa kiekon JHT maaliin ja tuomaristo hyväksyy maalin kaikkien ihmetykseksi. Toiselle erätauolle täten tasalukemissa 3-3 JHT protestoinnista huolimatta.

Ratkaisun avaimia on tarjolla, kun JHT saa ottelun ainoan ylivoima mahdollisuutensa. Ylivoimakuviot eivät kuitenkaan tällä kertaa tuota haluttua tulosta. Pyry sen sijaan onnistuu kääntää peliä nopeasti ja iskee vastahyökkäyksestä tilanteeksi 5-3 Ottelun lopun JHT hakee kavennusta raivoisasti. Pyryn puolustus kestää maalivahti Mäkisen johdolla joka venyi kiekon eteen kolmannessa erässä huikeat 22 kertaa ja kaikkiaan 55 kertaa. JHT maalilla Santeri Metsänen torjui kaikkiaan 27 kertaa.