Raahe

4 - 3  (2-1, 2-1, 0-1)

Suomi-sarja

Raahe-Kiekon puolustustaistelu tuotti tulosta
Raahen perjantai illan vierailu päättyi tällä kertaa harmittavaan 4-3 tappioon, erät 2-1, 2-1 ja 0-1.
Ottelun ensimmäinen erä oli illan tasaisinta antia, sen jälkeen JHT määräsi tahdin. Paikallispelin jännite näkyi molempien joukkueiden otteissa pieninä herpaantumisina. JHT:n osalta aika ratkaisevastikin juuri ensi erässä pariin kertaan, kun Raahe-Kiekko pääsi rokottamaan maalinedestä varsin vapaasti tilanteeksi 2-0. Muutoin JHT maalilla ensierässä mallikkaasti torjunut Eetu Uotinen oli voimaton näissä takaisku maaleissa. Junkkarimiehillä oli toki paikkansa mutta maalia saatiin odottaa erän loppupuolelle. Iirot Hietakangas – Ojala vapauttavat sentteri Konsta Jääskeläisen nokikkain Raahe-Kiekon veskarin kanssa ja tämä ei erehdy.
Yllättävä taukotilanne tuo toiseen erään päättäväisen vierailijan. Vaikuttaa erätauolla nautitut käärmekeitot tepsineen niin hätää kärsimässä on Raahe-Kiekon puolustus. Kova yritys tuottaakin tulosta erän puolivälin jälkeen. Tosin vasta sen jälkeen, kun Raahelaiset on karannut kahdenmaalin karkumatkalle. Jarno Palola ampuu maskin takaa vastustamattomasti, Iiro Ojalan toimiessa syöttäjänä. Suomi sarjan vaisuin kotiyleisö saa vielä syytä juhlaan kun viivalta toimitettu kiekko pomppii kaikkien ihmetykseksi ohi Uotisen. Erän laukaukset JHT:lle 25-3 , mutta maalit kotijoukkueelle tehokkaan viimeistelyn ansiosta 2-1.
JHT saa kavennettua tilanteeksi 4-3 ylivoimalla ajassa 44,41. Ykkösylivoima kuviot toimii Iivari Miikkulaisen viimeistellessä tällä kertaa, syöttäjinä Iiro Hietakangas ja Niklas Murto. Myllytys jatkuu läpi erän ja ylivoimaakin on lisää vielä tarjolla. Raahelaisten sitkeä puolustus kestää ylivoimat, lopun maalivahdin pois oton ja näin tärkeät pisteet jää Raaheen. Erän laukaukset (25-4) kertoo osaltaan karua kieltä pelitilanteista. Koko joukkuetta vaivaa tehottomuus ja se tuo ison tappion tärkeässä paikallispelissä.

Raahesta tappio, miten kommentoisit peliä päävalmentaja Mirko Friman? - Erittäin huono sisääntulo, annettiin Raahen tehdä kentällä mitä halusivat. Ei saatu peliä paineen alta kunnolla auki koska reagoinnissa oli liikaa viivettä. Toiseen ja kolmanteen erään hieno tason nosto ja käytännössä pelattiin loppupeli Raahen päädyssä. Maalipaikkoja oli tehdä enemmänkin maaleja mutta ei oltu paikoissa ihan terävimmillämme ja vastustajan maalivahti pelasi myös hyvin. 2. erää pelattiin hyvää lätkää mutta voittoon se ei riittänyt eikä saatu kurottua Raahelle ilmaiseksi annettua etumatkaa kiinni.