Raahe

1 - 6  (0-2, 0-0, 1-3)

Suomi-sarja

Voittokulku jatkuu kohti play off pelejä
JHT varmistaa alemman jatkosarjan viimeisessä ottelussa pudotuspelipaikan Raahe – Kiekon kustannuksella. Loppulukemat kirjattiin JHT:lle lopulta selvin 1-6 lukemin, erät 0-2, 0-1 ja 1-3
Ottelusta ei varsinaista spektaakkelia tullut kovista panoksista huolimatta, niin paljon varmemmin ottein JHT ottelua vei. Viime viikkojen hyvä vire jatkui Raahessa, kotijoukkue ei pystynyt haastamaan vierailijaa missään vaiheessa. JHT lähtee otteluun isännän ottein ja luo heti ensimmäiseen vaihtoon tuhannen taalan maalipaikan. Tästä ja muutamasta muusta paikasta Raahen puolustus selviää, ennen kuin JHT ratkaisijat iskevät. Avausmaalin laukoo tarkasti Ville Rajala, ketjukavereiden Taneli Lappalainen ja Konsta Jääskeläinen alustuksesta. Tästä seuraavassa vaihdossa Jarno Palola huudattaa JHT faneja. Toisen osuman syöttäjinä Iiro Hietakangas ja Jere Espo.
Toisessa erässä myös kotijoukkueen olisi alettava esittämään jotain, jos mielii kautta jatkaa. JHT ei kuitenkaan anna armoa vaan iskee taululle jo kolmannen Iiro Hietakankaan toimesta. Tämän jälkeen alkaa jo Raahen Oululaisvahvistusten pelihuumori olla koetuksella. Näin toisen erän loppu ja kolmannen alku on erittäin rikkonainen. Ylivoimaa on tarjolla puolin, jos toisin varsin epäselvien tilanteiden seurauksina. Raahekin saa luotua muutamia paikkoja mutta jo Jyväskylässä huippuotteita esittänyt ja nollapelin pelannut Santeri Metsänen kestää. Iivari Miikkulainen napauttaa ylivoimalla tilanteeksi jo 0-4 niin Raahelaiset alkaa olla lyöty lopullisesti. Hieman lohtua toki raahelaisleiriin tuo kuparisen rikkoontuminen ylivoimalla. Tämän jälkeen JHT lisää johtoa vielä erän loppuun parilla maalilla. Ensin Eetu Apila laukoo tyhjään maaliin, kun Raahelaiset hakevat epätoivoisesti kavennusta. Loppulukemat käy viimeistelemässä Jere Vähäsalo, joka pinkaisee laidalta karkuun ja laukoo etukulmasta kiekon verkkoon. JHT maalilla Santeri Metsänen on äitynyt jälleen huippuvireeseen. Torjunnat 6+11+15=32 kpl, torjuntaprosentti huima 96,97% JHT pelit jatkuvat puolivälierissä jo keskiviikkona Nokialla ja perjantaina kevään play off avaus Pirkonsuon pyhätössä.
Pudotuspelipaikan varmistuttua, mitkä ovat mietteet päävalmentaja Mirko Friman? – ”Molemmilla joukkueilla oli pakkovoiton paikka taistelussa play off paikasta. Me pystyimme käsittelemään se paine vastustajaa paremmin. Puolustaminen oli kärsivällistä ja laadukasta sekä käytettiin omat paikat tehokkaasti. Kokonaisuudessaan ehjä 60 minuuttia. Toisen erän jälkimmäistä kymppiä Raahe vei hienokseltaan mutta sekin joskus kuuluu peliin ja selvitettiin se hetki hienosti. Joukkueen tekeminen on tällä hetkellä hyvällä tasolla ja antaa meille hyvät lähtökohdat tulevaan puolivälieräsarjaan.”