Raahe

3 - 4 VL  (1-0, 2-2, 0-1)

Suomi-sarja

JHT ratkaisi voittolaukauksilla
Sarja avaus Raahessa ei aiheuttanut sen suurempaa kuohuntaa, vaan sujui varsin säyseissä merkeissä. Varsinainen peliaika päättyi lopulta tasatulokseen 3-3 Jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua nii lisäpisteen kohtalo nähtiin voittolaukauksilla, joissa JHT pelaajat olivat juonikkaampia. Lopputulos Junkkareille 3-4 vl erät 1-0, 2-2, 0-1, 0-0
JHT päävalmentaja Björn Lindgren kommentoi ensimmäistä varsinaista tulikastettaan Suomi-sarja joukkueen peräsimessä. Raahessa nähtiin vauhdikas, tasainen paikallispeli. Kotijoukkue tuli selkeästi nälkäisempänä ottelun alkuun, mutta ihan ok puolustuspelillä ja maalivahtipelillä selvitettiin alkurynnistys kohtuudella.
Raahe-Kiekko tosin pääsi avaamaan maalihanat jo pelin kolmannella minuutilla ylivoimalla. Tuomarityöskentelyä varjosti kyllä läpi ottelun melkoinen haparointi ja linjattomuus, josta JHT kärsi huomattavasti enemmän. Toisen erän alkuun on sitten JHT:n vuoro tasoittaa puntit ylivoimalla. Matias Rahkola kilauttaa rannelaukauksella ensimmäisensä Suomi sarjassa. Dash Quartarolon ja Johan Karjalaisen toimiessa syöttäjinä. Kotijoukkue ei tästä häkelly, vaan päinvastoin pomputtelee pari häkkiä ennen erän puoltaväliä. Eetu Honkuri survoo maalinedestä vielä tärkeän kavennuksen ja nostaa JHT miehistön taistelutahtoa viimeiseen erään.
Toisessa erässä omasta mielestä parannettiin vaikkei numerot ollut meidän puolellamme. Kommentoi päävalmentaja tilannetta ja jatkaa, että kolmannessa erässä olisi pitänyt päästä aikaisemmin tasoihin ja vielä ohikin. Todella hyvin saatiin painetta kaverin päätyyn ja tilanteita luotua, mutta jääkiekkohan tämä on ja aina pystyy olla jälkiviisas.
Kolmas erä on parasta JHT:ta ja tasoitus roikkuu ilmassa. Raahe-Kiekko puolustaa uhrautuvasti ja tasoitus syntyy vasta ajassa 55,38 Niko Vehkaperän sivaltaessa nasevan kudin ylänurkkaan. Vapauttavan syötön tarjoilee IFK Lepplax laina Yauhen Farafontov ja puolustaja Leevi Viljanen.
Jatkoajalla JHT hallitsee peliä, vaikka joutuu pelaamaan kaksi minuuttia alivoimaa. Muutamasta maukkaasta maalipaikasta huolimatta ratkaisu siirtyy voittolaukauskisaan. Ratkaisijan viittaa tarjoillaan vuoron perään laukojalta toiselle. JHT:n viidentenä laukojana toiminut Waltteri Salo vie kylmän viileästi Raahen veskarin jäihin ja siirtää kiekon tyhjiin. Raahen viidennen laukojan nollaa oivan iltapuhteen pelannut Fredrik Vaahtera, niin JHT penkki repeää railakkaaseen juhlintaan.
Sarja avattu ja kaksi pistettä plakkariin, mitä tästä mukaan ensiviikolle päävalmentaja Björn Lindgren. Paljon hyvää ja paljon petrattavaa löytyy meidän pelissämme. Hyvää että nuoret miehet onnistuivat maalin teossa ja alivoimahan toimii suhteellisen hyvin. Vielä kun saadaan ylivoimaa tehoja, niin seuraavaan peliin on helpompi lähteä. Tulevalla viikonloppuna tulee kaks hyvin luistelevaa joukkuetta vastaan, joka pelaa fyysistä lätkää ja siihen pitää pystyä vastata.