Jyväskylä

4 - 5 VL  (1-2, 1-1, 2-1)

Suomi-sarja

Riemulta kaksi pistettä

JHT voittoon vasta voittolaukaus kisan jälkeen 4-5 numeroin, erät 1-2, 1-1, 2-1, JA 0-0 ja VL 0-1
Sunnuntai illan myöhäispeli alkaa räväkästi Jarno Palola runnoo heti ensimmäiseen vaihtoon vierasjohdon. Syöttäjiksi osumaan merkitään Iiro Hietakangas ja puolustuksessa läpi illan urakoinut Emmet Powell. Riemu tasoittaa, kun JHT miehet ihmettelevät korkeasta mailasta puhaltamatta jäänyttä rangaistusta. Ihmettely ei toki kauaa kestänyt, 27 sekuntia tasoitus osumasta ja Ville Kivimäki ohjaa Janne Lappalaisen maalille lähettämän kiekon sisään. Viime viikolla joukkueeseen liittynyt Canadan mies Calvin Moise kirjauttaa myös syöttöpisteen johto osumaan. Ensimmäiselle erätauolle JHT johdossa 1-2 lukemin, paikkoja olisi toki ollut löydä taululle suuremmatkin lukemat mutta Riemun maalilla torjunut Juuso Laukkanen venyy erässä huippu torjuntoihin.
Sarjan perää pitävä Riemu osoittautui pelin edetessä ennakoitua vaikeammaksi vastustajaksi. Jo avauserässä Riemulta hylätään yksi osuma samoin toisessa erässä, lisäksi kotijoukkueella on yksi epäonnistunut rangaistuslaukaus toisessa erässä. Junkkari miehet maalilla torjuneen Santeri Metsäsen johdolla selviävät näistä ilman takaiskuja. Ottelun puolivälin jälkeen Jere Vähäsalo siirtää maaliviivalla pyörineen kiekon verkkoon niin tilanne näyttää hieman paremmalta. Vähäsalon osumaan löytyy syöttäjiksi Waltteri Salo ja Tatu Pulkkinen. Erän lopulla Riemu kuitenkin onnistuu kaventaa ylivoimalla, johon JHT vastaa omalla ylivoimaosumalla kolmannessa erässä. Iiro Hietakankaan 4-2 osuman ylivoima kuvioita juonivat Jarno Palola ja Konsta Jääskeläinen. Erän puoli välissä Riemu saa mahdollisuutensa kaventaa kahdenmiehen ylivoimalla, jonka se lopulta hyödyntääkin juuri viimeisellä hetkellä JHT tullessa täysilukuiseksi. Kotijoukkueen riskin otto pelata ilman maalivahtia palkitaan tasoitus osumalla. Edessä on jatkoaika joka tokin sekään ei vielä tuo ratkaisua. Voittolaukaus kisassa JHT onnistujia ovat Jarno Palola ja Iiro Hietakangas. Santeri Metsäsen torjuessa Riemun yritykset, nappaa JHT lisäpisteen itselleen.
Päävalmentaja Mirko Friman mitä vierailu kotikaupunkiin tarjosi tällä kertaa? - Meidän osaltamme yhtä nihkeä peli kuin lauantainakin. Koneet ei käynnistynyt kunnolla missään kohtaa. 4–2 johtotilanne olisi pitänyt pystyä puolustamaan pois. Vieraspelaaminen on tällä hetkellä vaikeaa ja sitä täytyy joukkueen kanssa miettiä mistä se johtuu. Aloitteellisuus puuttuu ja me menemme kentälle liikaa katselemaan ja ihmettelemään mitä vastustaja tekee. Bussijalat ovat pelkkä myytti ja sen taakse me ei mennä. Valmistautuminen on kuitenkin jokaisesta itsestä kiinni, miten sen kropan saa heräteltyä.
Molemmissa peleissä maalivahtikaksikko Uotinen-Metsänen piti meidät peleissä mukana ja antoi mahdollisuuden voittoihin. Tehoja täytyy nyt alkaa tulla myös ykkösketjun takaa ja erikoistilannepelaamista pitää hioa.

Viikonlopun kierroksien jälkeen JHT jatkaa pudotuspeliviivan tuntumassa on sijalla seitsemän, neljällätoista pisteellä. Pyry on edelleen kärkipaikalla, hyvässä syyskunnossa oleva Muik Hockey seuraa toisena 19 pisteellä eli siis vain viisi pistettä JHT edellä. Muikin ja JHT väliin mahtuu todella tasaisessa sarjataulukossa Sapko, Haukat, LeKi ja Titaanit, joka vieraileekin Kalajoella ensi sunnuntaina. Ennen sitä JHT:lla on mahdollisuus parantaa surkeaa vieraspeli saldoa perjantaina Raahe Kiekon kustannuksella. Viikon ohjelmassa siis todelliset kuuden pisteen kamppailut, joista vain voitot kelpaavat. Pistepörssin kärjessä myös tasaista, mutta piikkipaikalle nousee JHT:n ykköspyssy Jarno Palola 17 pisteellä (11+6), Pyryn kova kolmikko seuraa vanavedessä. JHT sisäisen pistepörssin toisena on hyvään vireeseen äitynyt Konsta Jääskeläinen 11 pisteellä 2+8. Ville Kivimäki on kolmantena JHT pistepörssissä yhdeksällä pisteellä 5+4.