Suuntana Mestis

Suuntana Mestis

Uudistunut JHT suuntaa Mestistä kohti. Joukkue on osoittanut alkukaudesta vahvuutensa, vaikka viimekauden joukkueesta suurinosa jatkoikin kirkkaampiin valoihin. JHT on toiminut jo vuosia hienona ponnahduslautana urallaan eteenpäin pyrkiville nuorille pelaajille. 

Laadukkaan Suomi-Sarja joukkueen kasaaminen on ei ole taaskaan ollut helppoa. Pelaajamarkkinat ovat olleet erittäin vaikeat koronavuoden jälkeen, mutta silti Kalajoelle on taas saatu jalkeille iskukykyinen joukkue. Joukkueeseen saatiin muutama tärkeä jatkosopimus ja paluumuuttaja, tästä laadukkaasta rungosta oli hyvä lähteä rakentamaan uutta. Ulkomaan hankinnat ovat olleet taas onnistuneita, he ovat osoittaneet olevansa Suomi-Sarja tasolle huippuvahvistuksia. Myös Mestiksestä joukkueeseen liittyi nälkäisiä pelaajia, jotka hakevat uutta nostetta uralleen.

Päävalmentaja Jesper Jalosella on käsissään joukkue, jolta voidaan odottaa vain menestystä ja sehän kelpaa Pirkonsuon Pyhätön faneille.  
Suomi-Sarjan alku on näyttänyt, että Jalosen toiselle kaudelle JHT:n ainoa tavoite on mestaruus ja Mestis-karsinnat. JHT on 13 pelatun ottelun jälkeen sarjassa hienosti viidentenä, kärkikamppailussa mukana. Pisteitä on kertynyt 29 kappaletta ja sarjasijoituksen määräävä pistekeskiarvo on 2,23. Pelaamissaan otteluissa pisteittä joukkue on jäänyt ainoastaan kahdesti. Hyökkäystehokkuudesta joukkueen menestys ei ainakaan jää kiinni, sen kertoo muhkeat 81 tehtyä maalia, joka on selkeästi eniten koko sarjassa. JHT on päästänyt yhteensä vain 37 maalia, mikä on toiseksi vähiten koko sarjassa. Maaliero on siis äärimmäisen kova +44, tilastojen valossa peli on siis kulkenut. Tehokkaimpina hyökkäyksessä ovat häärineet Milan Davidek 13+10, Jarno Palola 11+8, Jacob Goldovski 6+13, Konsta Keteli 6+13. Puolustajista pisteitä eniten ovat kerryttäneet Arttu Venäläinen 5+6, Riku Helin 3+8, Niklas Murto 3+7. JHT maalilla Dominik Salaman torjuntaprosentti 92,6% on sarjan ehdotonta eliittiä.

Päävalmentaja Jalonen kommentoikin alkukautta varsin onnistuneeksi. ”Meillä oli tuloksellisesti huono alku runkosarjaan. Pelattiin pelillisesti ihan hyvää kiekkoa, mutta ei saatu tiukoista peleistä raavittua voittoja. Meillä on kuitenkin erittäin hyvä joukkuehenki ollut jo harjoituskaudesta asti, se oli varmasti se isoin voimavara millä saatiin vaikeat hetket voitettua. Nyt kun voittojen tielle on päästy niin itseluottamus on kasvanut ja ollaan pystytty olemaan vaikea vastustaja. Suunta on tällä hetkellä oikea."
Pelaajille onnistumisia on myös tullut paljon, onnistujia voisi nostaa esille useamman.
”Hirveästi en tykkää yksilöitä nostaa esille, ollaan joukkueena pelattu hyvin ja laajalla rintamalla pystytty tekemään tulosta hyökkäyspäässä. Jos pakko on pelaajia nostella esiin niin Salama on ollut tolppienvälissä erinomainen ja Jukkola on kirittänyt vahvasti. Kenttäpelaajista voidaan mainita pakit Murto ja Pirttimäki, varmaa suorittamista illasta toiseen. Hyökkääjistä vahvaa tekemistä esittäneet Laasonen ja Gould, he ovat olleet erinomaisia alivoimalla ja antaneet hyvin tulitukea myös hyökkäyspäässä."
Onnistujia löytyy joukkueesta laajalta rintamalta, Jalonen summaa. 
Päävalmentajan mukaan joukkueessa on särmää, mutta vielä on parannettava.
"Kyllä ihan kaikilla pelin osa-alueilla riittää parannettavaa. Vaikka voitosta voittoon ollaan menty, niin missään nimessä ei voida olla tyytyväisiä. Vielä haetaan ehjää 60 minuutista, meillä ei ihan ole jänne kestänyt koko ottelua. Potentiaalia joukkueessa on, sen on näyttänyt peliesitykset ja tulokset."

"Kalajoelle haetaan kiekkobuumia, onhan joukkue kova ja olosuhteisiin on panostettu viimevuosina melkoisesti myös seuran puolesta. Viimekaudella käytössä olivat jo Pub Ylämummo ja VIP-aitiot. Tälle kautta päästiin avaamaan uudistunut ja todella hieno All Stars Cafe’, jota kannattaa tulla katsomaan kauempaakin.  Pirkonsuon Pyhätön uudistettua ja paranneltua yleisilmettä ei ole vielä täysin päästy ulosmittaamaan koronaviruksen aiheuttaman epätietoisuuden vuoksi. Tällä hetkellä rakenteilla on uusi JHT klubitila, joka tulee palvelemaan niin kokoustilana kuin edustuksen pelien aikana klubitilana. Uudet tilat mahdollistavat myös kuntosalipuolen laajennuksen, joka palvelee myös erilajien harjoittelua ja urheiluakatemiaa." 
JHT puheenjohtaja Mika Siipola kommentoi olosuhteiden parannuksien olevan osa pitkäntähtäimen suunnitelmaa ja ns. "Mestis auditoinnin" perua jo vuosien takaa. 
Kaupunki on omalta osaltaan panostanut merkittävästi jäähalliin ja nyt oli seuran vuoro ottaa roolia ja saattaa halli Mestiskelpoiseksi. Suuret kiitokset talkoomiehille, sponsoreille ja Kalajoen kaupungille hienosta yhteistyöstä.

Siipola on tyytyväinen joukkueen vahvaan asemaan Suomi-Sarjassa ja taustalla tehtyyn hyvään kehitystyöhön organisaation eteenpäin viemiseksi. Sarjaporrasta ylempänä pelaaminen toki vaatii vielä muutamia lisälenkkejä tietyille toiminnan osa-alueille. 
Loppukauden kovia koitoksia silmällä pitäen joukkueeseen haetaan vielä vahvistuksia ja särkymävaraa. Puolustuspää on erittäin kapea, joten sinne haetaan ehdottomasti syvyyttä ja vahvistusta. Hyökkääjäkalustoon haetaan myös vielä syvyyttä lisää.      
Runkosarjan toiselle puoliskolle JHT hakee vielä kovempaa onnistumista, mutta kauden ehdoton kliimaksi on Playoff-pelit ja kevään Mestis-karsinnat. Tälle kautta ohjelmaan siis palaa Mestis-karsinnat, joissa pelaavat Suomi-Sarjan kaksi parasta ja Mestiksen neljä heikointa. Karsintasarjan kaksi parasta jatkaa pelejään Mestiksessä kaudella 2022-23, joten mielenkiintoa riittää pitkälle kevääseen. 
Ja JHT:n tavoite on selkeä, pelata pitkälle kevääseen. 
< Takaisin edelliselle sivulle

Ajankohtaista

Tulevat ottelut

04.12.2021 klo 16:00
Suomi-sarja
JHT vs Haukat

05.12.2021 klo 16:00
Suomi-sarja
S-Kiekko vs JHT

11.12.2021 klo 17:00
Suomi-sarja
Pyry vs JHT

08.01.2022 klo 16:00
Suomi-sarja
JHT vs HC Giants

Viimeisimmät ottelut

28.11.2021 klo 16:00
Suomi-sarja
Hunters vs JHT  4 - 1

27.11.2021 klo 17:00
Suomi-sarja
Titaanit vs JHT  7 - 6 JA

19.11.2021 klo 19:00
Suomi-sarja
Laser Ht vs JHT  1 - 9

07.11.2021 klo 17:00
Suomi-sarja
HC Giants vs JHT  3 - 10